Recensie: Oh Belinda is een wonderlijke Turkse dramedy met Neslihan Atagül

Recensie: Oh Belinda is een wonderlijke Turkse dramedy met Neslihan Atagül
Musical, drama, fantasie en komedie in één

Film :

Vanaf 7 april is de film Oh Belinda te zien op Netflix. Een shampooreclame is de start van een bizar verhaal waar frustratie en hysterische momenten hoogtij vieren. Lees hier de filmrecensie van Oh Belinda.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Handan
Het perfecte leven van een jonge acteur Dilara neemt een gekke wending wanneer ze ermee instemt om in een commercial te spelen en plotseling wordt getransporteerd naar de wereld van haar personage.

Actrice Neslihan Atagül in de film 'Oh Belinda'

Beoordeling van Gids.tv: ★★

Entertainment-score: 55% | IMDb ★ 5,5

Deze Turkse komedie- en dramafilm is een remake van de film Aaah Belinda uit het jaar 1986. Het verhaal volgt grotendeels dezelfde lijn als de film uit 1986, die destijds veel lof en ook heden ten dage met een 7,8 op IMDb nog steeds als goed wordt gezien. De hoofdrolspeler in de nieuwe versie, Neslihan Atagül, trekt verschillende versies van zichzelf uit de kast: soms over-de-top en soms overtuigend. De woestaantrekkelijke tegenspeler Serkan Çayoglu gaan we vast nog wel in een Hollywoodproductie zien nu hij - ook in Amerika - hoge ogen gaat gooien, want in het promotiemateriaal is hij in ieder geval duidelijk aanwerzig. Voor de nuchtere medemens is Oh Belinda een onzin verhaal waar je het out of the box-denken flink bij aan moet zetten en een flinke schep fantasie moet toevoegen. Niet voor iedereen geschikt en soms best vermoeiend. Twee sterren.

Cast
Naast Neslihan Atagül (Araf) en Serkan Çayoglu (Kiraz Mevsimi) is ook Necip Memili (Yüz Yillik Mucize) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Deniz Yorulmazer (Kuş Uçuşu).

Vanaf 7 april 2023 is de film Oh Belinda te zien op Netflix. Genre: komedie, drama. Tijdsduur: 97 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's