Serierecensie: The English met Emily Blunt is verslavende westernserie

Serierecensie: The English met Emily Blunt is verslavende westernserie
Van simpel wraakverhaal tot complex plot

Film :

Vanaf 12 april staat de miniserie The English op Disney+. Emily Blunt is een veelgevraagde actrice, zeker na het succes van A Quiet Place een paar jaar geleden. Nu maakt ze zelfs een heuse westernserie, en dat als Britse actrice... Lees hier de recensie van The English.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Simpel wraakverhaal
Een aristocratische Engelse, Lady Cornelia Locke, en een ex-cavalerieverkenner van Pawnee, Eli Whipp, komen samen in 1890 midden-Amerika om een gewelddadig landschap te doorkruisen dat gebouwd is op dromen en bloed. Beiden hebben een duidelijk besef van hun lot, maar geen van beiden is zich ervan bewust dat het geworteld is in een gedeeld verleden.

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★

Entertainment-score: 81% | IMDb ★ 7,9

Een westernserie met een aristocratische Britse 'lady': dat is een invalshoek die je maar zelden ziet. Het lukt de makers van The English om van een ogenschijnlijk simpel verhaal van wraak een complexe en persoonlijke situatie te maken, die naast sterk ook nog enorm vermakelijk is. Het is dat we op Netflix recent nog BEEF hebben gezien, die ongeveer hetzelfde deed, anders was het misschien extra bijzonder geweest. The English bevat een schets van een samenleving in opbouw en dat gedeel zit zo nu en dan de serie een beetje in de weg: zo zijn er veel bijkarakters die niet zijn uitgewerkt en zijn de flashbacks niet altijd even geloofwaardig. Dat mag de pret echter niet drukken. 4 sterren.

Cast
Naast Emily Blunt (A Quiet Place) zien we ook Chaske Spencer, Tom Hughes, Steve Wall en Stephen Rea in deze serie. Deze productie wordt geleid door Hugo Blick (The Honourable Woman).

Emily Blunt en Chaske Spencer in 'The English'. Bron: Disney Plus

Vanaf 12 april 2023 is The English te streamen op Disney+. Genre: western. Aantal afleveringen: 6. Lengte afleveringen: ca. 50 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's