Serierecensie: Chimp Empire is koninklijke natuurdocumentaire over grote chimpansee familie

Serierecensie: Chimp Empire is koninklijke natuurdocumentaire over grote chimpansee familie
Van de makers My Octopus Teacher

Film :

Vanaf 19 april staat de serie Chimp Empire op Netflix. Op zaterdag 22 april is het Earth Day en dat weet Netflix ook. De streamindienst heeft daarom nu al een natuurdocumentaire gelanceerd over het leven van een grote groep chimpansees. Leer ze allemaal kennen en leef, lach, huil en vecht met ze mee. Lees hier de serierecensie van Chimp Empire.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Het Ngog-woud - Uganda
Een grote troep van honderdtwintig chimpansees gedijt goed in een groot woud in Oeganda en probeert om te gaan met complexe sociale politiek, familiedynamiek en gevaarlijke ruzies om territorium.

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★

Entertainment-score: 80% | IMDb ★ n.n.b

We volgen in deze documentaireserie onder andere de chimpansees Pork Pie, Cannonball, Gus, Carter, Herzog, Django, Miles, Hutcherson en Jackson. We zien ook Christine en haar naamloze baby in een wereld waar altijd gevaar heerst. Deze imponerende natuurdocumentaire wordt verteld door Academy Award-winnaar Mahershala Ali, wat hij uitstekend doet. De serie heeft vier afleveringen met de titels Paradise, Others, War en Reckoning. Ze vertellen het verhaal over het leven van deze bijzondere apen, die je ook goed leert kennen, waarbij ze het ook voor elkaar krijgen om de kijkers van de dieren te laten houden. Met vlijmscherpe beelden leef je mee in vriendschap, politiek, macht, liefde, oorlog en rouw. Wel hadden de gevechten tussen rivaliserende chimpanseegroepen iets beter in beeld mogen komen. 4 sterren.

Cast
De stem die het verhaal van deze documentaire vertelt is van acteur Mahershala Ali (Green Book). De documentaire is geregisseerd door James Reed (My Octopus Teacher).

Vanaf 19 april 2023 is de serie Chimp Empire te zien op Netflix. Genre: documentaire, natuur. Deze serie bevat vier afleveringen van ongeveer 50 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's