Top 5 van Moederdag-films waar mama's van gaan stralen

Top 5 van Moederdag-films waar mama's van gaan stralen
Ode aan het moederschap met Tully en Lady Bird

Kijktip

Moeders zijn meer dan eens de spil van een familie. Ook in films zijn deze vrouwen vaak belangrijke karakters. Gids.tv heeft een selectie van top 5-films gemaakt waar we deze moeders mee in het zonnetje zetten.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze filmrecensies.

1. Lady Bird (2017, nu nog in de bioscoop te zien)
Lovende kritieken, staande ovaties op het internationale filmfestival van Toronto plus een Oscarnominatie voor beste film: het succes houdt niet op voor Lady Bird, de film waar een moeder-dochterrelatie centraal staat. Een prachtige film waar je hart verwarmd van zal worden. Lees hier de recensie van Lady bird.

2. Mother's Day (2016, te zien op Netflix)
Mother's Day heeft een sterrencast die indruk maakt met niemand minder dan Julia Roberts, Kate Hudson en Jennifer Anniston. Deze gezellig komedie gaat over een weduwnaar die een klein beetje de weg kwijt is. De moeders krijgen een Moederdag die ze niet snel vergeten. Lees hier meer over Mother's Day.

3. Lion (2016 beschikbaar on-demand)
Prachtig drama over een 5-jarige Indiase jongen die verdwaald raakt in de straten van het drukke Calcutta. Na veel belevenissen komt hij uiteindelijk terecht bij een stel uit Australië dat voor hem gaat zorgen. Todat hij op zoek gaat naar zijn verloren familie. Een absolute must-see waar de zakdoeken stand-by moeten zijn. Lees hier meer over Lion.

4. Tully (2018 te zien in de bioscoop)
De film waarvoor Charlize Theron over grenzen ging door 23 kilo aan te komen. Met deze film zet Theron alle moeders van de wereld in het zonnetje wat betreft de zware taak die soms volbracht moet worden met het runnen van een gezin. Een prachtige ode aan het moederschap. Lees hier de recensie van Tully.

5. Soof 1 & 2 (2016 te zien op Videoland)
Lies Visschedijk schittert als de 40-jarige Soof. Met drie kinderen en een fantastische man runt ze ook nog een cateringbedrijfje. Bij momenten leuke en gezellige films vol intriges en misverstanden. Het gezinsleven valt deze moeder soms zwaar. Ook de serie Soof - een nieuw begin - is beschikbaar op Videoland. Lees hier meer over Soof 2.

Tags: moederdag, bioscoop, netflix, gezin, videoland, top 5, charlize theron, serie, komedie, kinderen, soof, jennifer anniston, julia roberts, kate hudson, lies visschedijk, moeder, selectie, lion, familie, on demand, drama, soof 2, mother, lady bird

ACTUELE VIDEO'S Meer video's »


ACTUEEL TV-NIEUWS Meer tv-nieuws »