Nieuw seizoen Boer zoekt Vrouw: dit is de succesformule

Nieuw seizoen Boer zoekt Vrouw: dit is de succesformule
'Lekker om even uit je eigen wereld te vluchten'

Nieuws

Een nieuwe reeks Boer zoekt Vrouw staat voor de deur: zondag presenteren tien nieuwe boeren zich aan presentator Yvon Jaspers én natuurlijk aan tv-kijkend Nederland. Het programma zorgt al jaren voor miljoenen kijkers, maar wat is nu eigenlijk de succesformule van Boer zoekt Vrouw?

Boeren (en dit seizoen ook drie boerinnen) op zoek naar de liefde in Boer zoekt Vrouw van de KRO-NCRV - een gegarandeerd kijkcijfersucces, maar waar komt dat succes nu eigenlijk vandaan? Deels een eerlijk imago, zo denkt Ton Verlind, die meewerkte aan de serie. "We wilden mensen niet exploiteren, het verhaal niet spannender maken dan het was en vooral geen afzeiktelevisie - wat andere programma's toen wel deden", zo vertelt hij aan NU.nl.

Authentiek
Authenticiteit is het toverwoord. Verlind: "Ik denk dat een format in deze tijd, wil het succesvol zijn, authentiek en geloofwaardig moet zijn. Programma's waarin mensen worden genept, waarbij je het gevoel hebt dat de boel geregisseerd wordt, daar zijn mensen op uitgekeken." Ook televisiewetenschapper Maarten Reesink gelooft in de authenticiteit van BZV. "Na Big brother is realitytelevisie groot geworden. Iedereen kan tegenwoordig meedoen aan een programma en je ziet sommige realitysterren in verschillende programma's opduiken, waardoor je minder vertrouwen hebt in hun authenticiteit."

Meeleven
Reesink denkt dat het succes deels te verklaren is doordat mensen zich écht kunnen inleven in de boeren. "Bij een succesvol programma moet je kunnen meeleven, emotioneel betrokken kunnen raken", aldus Reesink. "De wereld van Boer zoekt Vrouw kennen we niet, maar het is wel lekker om er even in weg te dromen, om even uit je eigen wereld te vluchten."

Boer zoekt Vrouw 2018: De tien boeren stellen zich zondag 13 mei om 20.20 uur voor op NPO 1. Lees hier meer over het nieuwe seizoen en kijk hier de eerste beelden.

Tags: boeren, boerderij, boer zoekt vrouw, boerinnen, yvon jaspers, npo 1, kro-ncrv

ACTUELE VIDEO'S Meer video's »


ACTUEEL TV-NIEUWS Meer tv-nieuws »