Docuserie Ondersteboven van de Amerika's vanaf zaterdag uitgezonden op NPO 2

Docuserie Ondersteboven van de Amerika's vanaf zaterdag uitgezonden op NPO 2
Waldemar Torenstra op ontdekkingstocht

Kijktip :

Waldemar Torenstra gaat voor het nieuwe BNNVARA-programma Ondersteboven van de Amerika's een reis maken door Noord-Amerika en Zuid-Amerika, om het koloniale verhaal van de Amerika's voor Columbus te onderzoeken. Deze docuserie is vanaf zaterdag 13 mei te zien bij NPO 2.

Ondersteboven van de Amerika's gemist? Kijk iedere aflevering terug bij Gids.tv.

Wat kan moderne westerse mens leren?
Kan de moderne westerse mens iets leren van de oude culturen in Noord- en Zuid-Amerika die bijna verdreven werden, maar nog altijd springlevend zijn? Met die vraag in het achterhoofd reist Waldemar Torenstra langs belangrijke plekken waar ongeveer 400 jaar geleden de eerste Nederlanders aankwamen.

__Seneca, Onondaga en Mohawk __
Deze zoektocht brengt Waldemar langs de Seneca, de Onondaga en de Mohawk-volken, hij spreekt met belangrijke inheemse leiders en verhalen hoort over de grootsheid van de culturen die hier tot een paar honderd jaar geleden heersten. Hij wil deze keer het verhaal niet vanuit een Europees perspectief vertellen, maar wat is er nou precies gebeurd met deze volken voordat Columbus aan land kwam?

Ondersteboven van de Amerika's is vanaf zaterdag 13 mei wekelijks om 20.35 uur te zien op NPO 2. Je kunt alle afleveringen van Ondersteboven van de Amerika's terugkijken bij Gids.tv.


Actuele video's

Meer actuele video's