Nieuwe culinaire kookwedstrijd The Chefs' Line Nederland op 24Kitchen

Nieuwe culinaire kookwedstrijd The Chefs' Line Nederland op 24Kitchen
Hobbykoks tegen chef-koks

Kijktip

In een periode waarin Net5 met Masterchef Nederland en RTL 4 met Superstar Chef kookwedstrijden op tv uitzenden, komt 24Kitchen met het nieuwe programma The Chefs' Line Nederland. Het gaat hierbij echter niet om een strijd tussen deelnemers, maar een wedstrijd tussen een groep hobbykoks en chef-koks van een gerenommeerd restaurant.

Vier thuiskoks gaan de culinaire strijd aan met een chefs' line, een keukenbrigade van vier chefs uit een gerenommeerd restaurant. Vier weken lang is er elke werkdag een nieuwe aflevering te zien. Iedere maandag start een nieuwe groep van vier thuiskoks tegen een chefs' line en staat er een andere internationale keuken centraal: de Franse-, Indonesische-, Italiaanse- en Japanse keuken.

Het spel
Iedere werkdag valt de minst presterende thuiskok direct af, waarna de overgebleven thuiskok het op donderdag opneemt tegen de hoogste in rang van de chefs' line: de chef-kok. Meesterkok Margot Janse, sterrenchef Jacob Jan Boerma en chef-restaurateur Dennis Huwaë vormen de jury. Zij jureren de deelnemers en delen hun kennis met ze.

Restaurants
De restaurants die meedoen aan The Chefs' Line Nederland zijn Bistrot Neuf (week één, thema: Franse keuken), Restaurant Blauw (week twee, thema: Indonesische keuken), Restaurant MARIO (week drie, thema: Italiaanse keuken) en SUSHISAMBA (week vier, thema: Japanse keuken). Iedere vrijdagaflevering wordt een uniek kijkje achter de schermen in de keuken van de chefs' line van die week gegeven.

The Chefs' Line Nederland is vanaf maandag 14 mei elke werkdag om 22.00 uur te zien op 24Kitchen. 24Kitchen is bij de meeste tv-aanbieders te zien op kanaal 24.

Tags: wedstrijd, nederland, restaurant, jury, spel, achter de schermen, koken, keuken, tv-programma, thema, net5, masterchef, kok, 24kitchen, superstar chef

ACTUELE VIDEO'S Meer video's »


ACTUEEL TV-NIEUWS Meer tv-nieuws »