Finale Europa League 2018 Olympique Marseille - Atlético Madrid live op tv

Finale Europa League 2018 Olympique Marseille - Atlético Madrid live op tv
Eindstrijd in tweede Europese bekertoernooi

Sport

Woensdag 16 mei wordt de finale in het tweede Europese bekertoernooi, de UEFA Europa League, gespeeld tussen Olympique Marseille en Atlético Madrid. De wedstrijd is live te zien op RTL 7 en FOX Sports 1 en 2.

Olympique Marseille speelt de finale in eigen land. In Lyon nemen de Fransen het op tegen de Spaanse topclub Atlético Madrid. De ploeg van Diego Simeone, die vanwege een schorsing niet op de bank mag zitten, stond in 2014 en 2016 in de finale van de Champions League. Beide wedstrijden werden verloren van stadgenoot Real Madrid.

Laatste Europa League-finales
De laatste Europa League-finale van Atlético Madrid was in 2012. Toen won de club met 3-0 van Athletic Bilbao. Olympique Marseille verloor in 2004 de finale van de UEFA Cup, de vorige naam van de huidige Europa League, met 0-2 van Valencia.

Halve finales
In de halve finales was Marseille te sterk voor Red Bull Salzburg en schakelde Atlético Madrid Arsenal uit. De finale wordt gefloten door de Nederlandse scheidsrechter Björn Kuipers. In 2013 was hij ook de arbiter tijdens de Europa League-finale Benfica - Chelsea.

Finale op tv
RTL 7 en FOX Sports hebben het hele jaar verslag gedaan van de Europa League. Beide zenders doen ook rechtstreeks verslag van de finale. Op RTL 7 wordt vanaf 20.00 uur vooruitgeblikt door Wilfred Genee, René van der Gijp en Johan Derksen. Sportzender FOX Sports begint al om 19.45 uur met de voorbeschouwing in Studio Europa League.

De UEFA Europa League-finale Olympique Marseille en Atlético Madrid is woensdag 16 mei om 20.45 uur live te zien op RTL 7, FOX Sports 1 en FOX Sports 2.

Tags: voetbal, sport, wedstrijd, uefa europa league, live, finale, lyon, europa league, arsenal, olympique marseille, diego simeone, uefa, scheidsrechter, red bull salzburg, uefa cup, schorsing, johan derksen, rtl, FOX Sports, wilfred genee, europa league-finale, rtl 7, live op tv, fox sports 1

ACTUELE VIDEO'S Meer video's »


ACTUEEL TV-NIEUWS Meer tv-nieuws »