Recensie: STILL: A Michael J. Fox Movie over Back tot he Future-acteur met ziekte van Parkinson

Recensie: STILL: A Michael J. Fox Movie over Back tot he Future-acteur met ziekte van Parkinson
Ontroerende documentaire zonder medelijden

Film :

Vanaf 12 mei is de documentarie Still: A Michael J. Fox Movie te zien op Apple TV+. We kennen acteur Michael J. Fox vooral van blockbusterfilmreeks Back to the Future en televisieserie Family Ties, maar in deze documentaire legt hij zichzelf compleet bloot. Lees hier de filmrecensie van Still: A Michael J. Fox Movie.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Michael Andrew Fox
Deze documentaire volgt het levensverhaal van acteur Michael Andrew Fox (hij koos de J als eerbetoon aan acteur Michael J. Pollard). Een kind, een klein mannetje, opgegroeid op een Canadese legerbasis wordt een internationale lieveling in de popcultuur van de jaren 80, maar krijgt een onverwachte diagnose. Wat gebeurt er als een onverbeterlijke optimist tegenover een ongeneeslijke ziekte komt te staan?

Acteur Michael J. Fox en Tracy Pollan in de documentaire 'STILL'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★

Entertainment-score: 75% | IMDb ★ 8,3

Regisseur Davis Guggenheim heeft de bijzondere keuze gemaakt om door middel van beelden uit bekende films van Michael J. Fox zijn levensverhaal te vertellen. Daarnaast vertelt de acteur zelf hoe hij in 1991 met de ziekte van Parkinson gediagnosticeerd werd en in 2020 stopte met acteren vanwege de symptomen, waaronder het hevige trillen, vallen en spierstijfheid. De prachtige beelden met zijn vrouw en rots in de branding Tracy Pollan en zijn familie zijn hartverwarmend. Een indrukwekkende documentaire die naast deze verschikkelijke ziekte ook de doorzettingsvermogen van deze held laten zien. Fans van deze acteur mogen dit niet missen. Vier sterren.

Cast
Naast Michael J. Fox (Back to the Future) en Tracy Pollan (Inventing Anna) is ook Sam Fox te zien in deze documentaire. Deze productie is geregisseerd door Davis Guggenheim (Waiting for 'Superman').

Vanaf 12 mei 2023 is de documentaire Still: A Michael J. Fox Movie te zien op Apple TV+. Genre: biografie, documentaire. Tijdsduur: 95 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's