Recensie: Crater is avontuurlijke familiefilm met duidelijke boodschap

Recensie: Crater is avontuurlijke familiefilm met duidelijke boodschap
Met Mckenna Grace en Isaiah Russel-Bailey

Film :

Vanaf 12 mei staat de film Crater op Disney+. Disney brengt ons opnieuw een Disney+ Original die geschikt is voor het hele gezin én die een belangrijke boodschap met zich meebrengt: geniet van wat je hebt, want je kan het zo weer kwijt zijn. Lees hier de recensie van Crater.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Legendarische krater
Na de dood van zijn vader gaat een jongen die opgroeit in een mijnkolonie op de maan op reis om een legendarische krater te verkennen, samen met zijn vier beste vrienden, voordat hij definitief wordt verplaatst naar een andere planeet.

Mckenna Grace e.a. in 'Crater'. Bron: Disney

Beoordeling van Gids.tv: ★★½

Entertainment-score: 53% | IMDb ★ 4,9

Natuurlijk heeft deze film goed gekeken naar films als The Goonies en Stand Be Me, alleen is het erg jammer dat ze de meest clichématige elementen gekozen hebben, want daar hadden ze andere keuzes in kunnen maken. Visueel is er niets aan te merken op deze film, die misschien niet had misstaan in een bioscoopzaal. Het verhaal zit redelijk in elkaar, maar had meer optimisme en heldhaftigheid kunnen gebruiken. De film zal niet de originaliteitsprijs winnen, maar het niveau van de productie is goed en interessant genoeg om de boodschap op een goede manier over te brengen: waardeer wat je hebt, want het kan zo weg zijn. 2,5 ster.

Cast
Naast Isaiah Russel-Bailey (We Can Be Heroes) en Mckenna Grace (Ghostbusters: Afterlife) spelen ook Billy Barratt (Blinded by the Light), Orson Hong en Thomas Boyce (To Have Loved & Lost), in deze film. Deze productie is geregisseerd door Kyle Patrick Alvarez (The Stanford Prison Experiment).

Vanaf 12 mei 2023 is Crater te kijken op Disney+. Genre: familie, avontuur, science fiction. Tijdsduur: 104 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV