Recensie: romcom Oei, ik groei! is een feest van herkenning voor prille ouders

Recensie: romcom Oei, ik groei! is een feest van herkenning voor prille ouders
Met onder andere Sallie Harmsen, Katja Schuurman, Louis Talpe en Yolanthe Cabau

Film :

Vanaf 9 juni staat de film Oei, ik groei! op Netflix. Na het internationale succes van de film Just Say Yes op Netflix komen de makers opnieuw met een soortgelijke romantische komedie, ditmaal met extreem veel luiers, melkflesjes, hoogzwangere en kolvende moeders, maar ook met cultuurverschillen, misverstanden en relatiecrises. Lees hier de filmrecensie van Oei, ik groei!.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Mama voor Mama’s
Advocate Anne gaat na haar zwangerschapsverlof weer aan het werk en maakt grote stappen op weg. Maar al snel komt ze erachter dat zo’n carrière en een baby enorme uitdagingen met zich meebrengen. Hierdoor komt ook nog eens haar relatie met Barry onder grote druk te staan. Om hulp te zoeken, sluit Anne zich aan bij de Mama voor Mama’s club.

Actrice Sallie Harmsen (Anne) en Soy Kroon (Barry) in de film 'Oei, ik Groei!'

Beoordeling van Gids.tv: ★★

Entertainment-score: 59% | IMDb ★ 4,7

De film werd geïnspireerd door het gelijknamige boek van Frans Plooij en Hetty van de Rijt en komt van de makers van de films F*ck de Liefde en Just Say Yes. Het grote voordeel van deze film is dat actrice Sallie Harmsen (Anne) de hoofdrol bezit en dat zij samen met de grappige Louis Talpe (Kaj) de film wat fijne energie geeft. Fans van romcoms hebben een leuke tijd, maar Oei, ik groei! brengt ook nu weer bijzonder weinig verrassingen. De clichés zijn ontelbaar en je kunt als geoefende filmliefhebber (opnieuw) goed raden waar het verhaal heen gaat. Voor de doelgroep een gezellig feelgood, maar de recensenten en de kritische filmkijkers hebben de messen absoluut al geslepen. Twee sterren.

Cast
Naast Sallie Harmsen (Blade Runner 2049) en Yolanthe Cabau (Popoz) zijn ook Katja Schuurman (Costa!), Louis Talpe (Het Geheugenspel), Frederik Brom (Overspel), Miljuschka Witzenhausen (Onderweg naar Morgen), Soy Kroon (Zwaar verliefd! 2) en Hiske Bongaarts (Viswijf) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Appie Boudellah en Aram van de Rest (Just Say Yes).

Vanaf 9 juni 2023 is de film Oei, ik groei! (Engelse titel: The Wonder Weeks) te zien op Netflix. Genre: komedie, drama. Tijdsduur: 110 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV