Streamingrecensie: Empire of Light van James Bond-regisseur Sam Mendes staat nu op Disney+

Streamingrecensie: Empire of Light van James Bond-regisseur Sam Mendes staat nu op Disney+
Met Olivia Colman en Micheal Ward

Film :

Vanaf 24 mei is de film Empire of Light te zien op Disney+. Actrice Olivia Colman (bekend van The Crown en The Father) schittert in een ontroerende dramafilm van topregisseur Sam Mendes. Lees hier de streamingrecensie van Empire of Light.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Bioscoop Empire
Een Brits en rustig kuststadje in de jaren 80. De eenzame, gekwelde Hilary, die met schizofrenie kampt, leidt de bioscoop Empire. Wanneer de nieuwe werknemer Stephen zich in het complex aandient, ontstaat een bijzondere relatie tussen hen.

Bron: Searchlight Pictures

Beoordeling van Gids.tv: ★★★

Entertainment-score: 65% | IMDb ★ 6,6

Als de film begint, valt al snel op hoe mooi de cinematografie en sfeervolle beelden zijn van een oude bioscoop die voor de helft vervallen is. Dat hebben we natuurlijk te danken aan Roger Deakins, die van de afgelopen vijf Oscarceremonies tweemaal het beeldje meenam - voor respectievelijk Blade Runner 2049 en 1917. Lees hier onze volledige filmrecensie van Empire of Light.

Cast
Naast Olivia Colman (The Father) en Micheal Ward (Blue Story) zijn ook Colin Firth (A Single Man), Toby Jones (The Hunger Games) en Hannah Onslow (Ridley Road) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Sam Mendes (1917).

Vanaf 24 mei 2023 is de film Empire of Light te zien op Disney+. Genre: drama, romantiek. Tijdsduur: 113 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's