Matthijs van Nieuwkerk gaat meer programma's maken bij de NPO

Matthijs van Nieuwkerk gaat meer programma's maken bij de NPO
Een nieuwe stap voor DWDD-presentator

Nieuws :

Presentator Matthijs van Nieuwkerk, die vanaf dit jaar nog maar zes maanden per jaar is te zien met De Wereld Draait Door, heeft meer tijd voor andere programma's bij de publieke omroep. Dat meldt het AD na een interview met NPO-directeur Frans Klein.

Zaterdagavond
Van Nieuwkerk komt met drie nieuwe tv-programma's, waaronder één op de prestigieuze zaterdagavond van NPO 1. Matthijs Zaterdagavond is aan het begin van het nieuwe tv-seizoen, in september 2018, te zien op NPO 1. "Daar kan ik nu nog verder weinig over zeggen", vertelt Frans Klein in het AD.

Lees ook: Volop nieuwe tv-programma's op NPO 1, 2 en 3 deze zomer

Boekenprogramma
Vanaf 9 augustus is Matthijs van Nieuwkerk al te zien met het programma Moby Dick, waarin hij actuele gasten uit het nieuws interviewt. In het gesprek, met een bekende of onbekende Nederlander, hebben ze het over een belangrijk boek uit zijn of haar leven.

NPO-directeur Frans Klein

Minder werken
"Ik lees steeds dat hij minder zou willen werken, maar dat is echt niet waar", laat Klein weten. "Wat hij vooral wilde, is zichzelf opnieuw ontwikkelen en verrijken. DWDD staat vanaf eind september gewoon weer in de programmering. Daar is ook geen enkele discussie over, dat is zijn basis. Maar hij vindt het prikkelend en voor zichzelf stimulerend om nieuwe formules en concepten te ontwikkelen."

Reisprogramma
Van Nieuwkerk zou ook met een reisprogramma bezig zijn. "Maar dat staat voor volgend jaar zomer op de rol. Hij is ambitieus, heeft er zin in, is een publieke-omroepman en we gaan gewoon een nieuw avontuur aan", aldus Frans Klein.

Matthijs met Boeken is vanaf donderdag 9 augustus te zien, Matthijs Zaterdagavond start in september.

Op het tijdstip van De Wereld Draait Door is tot eind september de nieuwe talkshow M te zien.

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Matthijs van Nieuwkerk gaat meer programma's maken bij de NPO of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV