Volop nieuwe tv-programma's op NPO 1, 2 en 3 deze zomer

Volop nieuwe tv-programma's op NPO 1, 2 en 3 deze zomer
Minder herhalingen, meer nieuwe titels

Nieuws

De tv-zomer staat vaak bol van de herhalingen. Dit jaar pakt de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) het helemaal anders aan. Het Algemeen Dagblad sprak met NPO-bestuurders Shula Rijxman en Frans Klein over de vele nieuwe tv-programma's in de zomer van 2018.

Nieuwe programma's
"Wij weten dat veel Nederlanders in Nederland blijven als het om vakantie gaat en die willen we zowel relevant, informatief als verstrooiend bedienen", geeft Klein aan. "Daarom willen we de versterking die vorig jaar is ingezet niet alleen continueren, maar ook echt nieuwe programma's op het menu zetten deze zomer."

NPO 1
Naast de doorlopende actualiteitenprogramma's M en Jinek, zijn ook veel nieuwe titels te zien. Voor NPO 1 zijn de taalquiz De S.P.E.L.-show, het programma De Opvolgers over familiebedrijven en de PowNed-programma's Weg met de Buren en Marokko op 1 aangekondigd. Tijdens het WK voetbal wordt dagelijks de sporttalkshow NOS Studio Rusland uitgezonden. In die periode is M niet op tv, maar blijft Jinek wel te zien.

Tijdens het EK voetbal in 2016 zond NPO 1 NOS Studio France uit

NPO 2
Ook op 'verdiepingszender' NPO 2 zijn veel nieuwe programma's te zien. "Zo maakt Adriaan van Dis voor KRO-NCRV een serie over en met de Dalai Lama en AVROTROS volgt het bewogen leven van architect Francine Houben," schrijft het AD. De titels van die programma's zijn nog niet bekend. Wel zijn de programma's De Herbestemming, Door Koninklijke Ogen, De Kunstdetective en Bushpiloten aangekondigd.

NPO 3
Ook op NPO 3 zijn nieuwe programma's te zien. Daarvan is Dat Vinden Wij Niet Raar, Dat Vinden Wij Bijzonder bekendgemaakt.

Lees ook: RTL 4 zendt vooral herhalingen uit

Matthijs van Nieuwkerk
Het Algemeen Dagblad heeft meer nieuwe tv-programma's te horen gekregen. NPO-directeur Frans Klein vertelde dat Matthijs van Nieuwkerk meer programma's gaat maken. Lees hier welke programma's hij gaat presenteren.

Tags: voetbal, rusland, marokko, nederland, powned, buren, WK voetbal, nos, vakantie, zomer, omroep, publieke omroep, spel, npo, dalai lama, tv-programma, show, familiebedrijf, algemeen dagblad, adriaan van dis, francine houben, matthijs van nieuwkerk, presenteren, jinek, npo 2, npo 1, npo 3, avrotros, kro-ncrv, herhaling

ACTUELE VIDEO'S Meer video's »


ACTUEEL TV-NIEUWS Meer tv-nieuws »