Serierecensie: De droom van de jeugd is ultiem drama in bed van wereldgeschiedenis

Serierecensie: De droom van de jeugd is ultiem drama in bed van wereldgeschiedenis
Bijzondere dramaserie moet Dag & nacht doen vergeten

Film :

Vanaf 7 juni staat het eerste seizoen van De droom van de jeugd op NPO Plus. 'Ambitieus' is een woord dat past bij deze serie: een halve eeuw lang volgen we een familie en de wereldgeschiedenis om hen heen. Verslikt de serie zich niet in haar eigen ambities? Lees hier de recensie van De droom van de jeugd seizoen 1.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Verschillende generaties
De serie gaat over een normaal gezin, waarin een groot geheim als vergif door meerdere generaties heen sijpelt. We volgen de familie van de jaren zestig tot in het heden, waarbij tevens verschillende historische gebeurtenissen en maatschappelijke bewegingen voorbijkomen.

Bron: KRO-NCRV

Beoordeling van Gids.tv: ★★★

Entertainment-score: 55% | IMDb ★ 5,3

Deze recensie gaat over de eerste aflevering van De droom van de jeugd.

De eerste aflevering(en) van deze serie zijn erg wennen, moeten we eerlijk toegeven. De makers proberen Engelse en Amerikaanse 'anthologie'series als Black Mirror te imiteren, maar daarin lijkt de serie zijn draai nog even te moeten vinden. Uiteindelijk zitten er - mede door het geweldige acteerwerk van onder meer de supersympathieke Hanna van Vliet - voortreffelijke afleveringen tussen. De wereldgeschiedenis op zichzelf is niet interessant genoeg om het nodige drama te dragen, maar het persoonlijke drama maakt het interessant genoeg om door te blijven kijken. Topniveau haalt de serie echter nooit: 3 sterren.

Cast
We zien onder meer Mark Rietman (Zuidas), Annet Malherbe, Hanna van Vliet (Het verloren transport), Tamar van den Dop, Ko Zandvliet, Peter Paul Muller (Gooische Vrouwen), Laura Bakker, Maria Kraakman, Joes Brauers en Gijs Naber in deze serie. Deze productie wordt geleid door Marnie Blok (Keizersvrouwen) en Bram Schouw (Broers).

Vanaf 7 juni 2023 is De droom van de jeugd seizoen 1 te streamen op NPO Plus. Genre: drama. Aantal afleveringen: 9. Lengte afleveringen: ca. 50 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's