Vrouwenfinale Roland Garros Swiatek - Muchova live op tv en online

Vrouwenfinale Roland Garros Swiatek - Muchova live op tv en online
Derde overwinning vs waar sprookje

Sport :

Het is weer een waar sprookjesverhaal: Muchova, de huidige nummer 43 van de wereld, kreeg een jaar geleden te horen dat ze haar laatste wedstrijd gespeeld had. Nu staat ze in een grand slam finale. De vrouwenfinale tussen de Poolse Iga Swiatek en de Tsjechische Karolina Muchova is op zaterdag 10 juni rond 15.00 uur te zien op Eurosport 1 en online via discovery+.

Bekijk hier op welk kanaal Eurosport 1 bij jouw tv-aanbieder te zien is.

Geen set verloren
Voor Swiatek, de nummer 1 van de wereld, is het niet zo verrassend dat ze in deze finale staat. Ze verloor zowel in de kwartfinale (Gauff, 2-0) als de halve finale (Haddad Maia, 2-0) geen enkele set. Overigens verloor Swiatek de twee wedstrijden dat ze tegenover Muchova stond (in 2019 en 2020 in Praag) nog nooit.

Bekijk ook het volledige speelschema van Roland Garros 2023.

Buikblessure
Voor Muchova is het geheel dus nog eens extra bijzonder. Ze won in de halve finale van de nummer 2 van de wereld, Sabalenka uit Wit-Rusland. In 2021 stond Muchova een jaar lang langs de kant vanwege een buikblessure. Toch staat ze er nu weer.

De vrouwenfinale op Roland Garros tussen Swiatek en Muchova is op zaterdag 11 juni om 15.00 uur te zien op Eurosport 1 en discovery+. De samenvatting volgt op Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's