Documentaire O, O, Harrie over Harrie Jekkers

Documentaire O, O, Harrie over Harrie Jekkers
Levensverhaal verstopt in liedjes

Docu

Schrijver en cabaretier Harrie Jekkers heeft zijn levensverhaal verstopt in zijn liedjes. Hoewel hij er in interviews gemakkelijk over praat, blijft hij voor velen een mysterieuze man. Hij woont al jaren alleen in het rustige, noordelijke deel van Ibiza en laat weinig mensen dichtbij komen. In de documentaire O, O, Harrie trekt regisseur Karin Junger met de zanger op en vindt ze de oorsprong van zijn gevoelige teksten en relativerende humor.

Terugkeer in theaters
Aanleiding voor de docu is de succesvolle terugkeer van Harrie Jekkers in de Nederlandse theaters. Na een afwezigheid van dertien jaar start hij in 2014 een tournee met collega Jeroen van Merwijk. Twee seizoenen lang zijn de zalen stijf uitverkocht. Hij heeft de smaak te pakken en besluit in 2017 met zijn vroegere band Klein Orkest een reis langs de theaters te maken. Daarnaast treedt Jekkers dit najaar in het voetspoor van Paul van Vliet met incidentele solovoorstellingen in de Haagse Koninklijke Schouwburg.

Harrie Jekkers en Klein Orkest

Emotioneel
De documentaire volgt Jekkers tijdens zijn tournee, blikt terug op zijn carrière en laat fans, voor elk van wie een liedje van Harrie het leven veranderde, vertellen over zijn betekenis.Juist als Jekkers wordt geconfronteerd met wat zijn werk losmaakt, raakt hij emotioneel en gunt hij de kijker een eerlijke blik achter zijn zorgvuldig opgebouwde imago van levensgenieter.

O, O, Harrie is maandag 21 mei om 20.55 uur te zien op NPO 2.

Tags: documentaire, regisseur, ibiza, schrijver, imago, cabaretier, npo, humor, terugkeer, tournee, collega, emotioneel, zanger, fans, harrie jekkers, jeroen van merwijk, karin junger, paul van vliet, npo 2, levensverhaal

ACTUELE VIDEO'S Meer video's »


ACTUEEL TV-NIEUWS Meer tv-nieuws »