'Onze boerderij laat de minder romantische kant van het vak zien'

'Onze boerderij laat de minder romantische kant van het vak zien'
Column Angela de Jong over 'de achterkant van Boer zoekt Vrouw'

Nieuws :

Columniste Angela de Jong vindt het nieuwe programma Onze boerderij van Yvon Jaspers "zware kost voor een docuserie die een groot publiek moet boeien op NPO 1". Dat laat de tv-recensente weten in haar column in het AD.

Minder romantisch
"Wie stiekem had gehoopt dat Onze boerderij eigenlijk een verkapte terugblik was op negen seizoenen boerenliefde, kwam zondagavond al snel bedrogen uit. Het was allesbehalve een parade van verlegen melkveehouders en akkerbouwers, gezellig dravende paardjes, ontluikende bouvardia's en Yvon die op een stel bontgekleurde kaplaarzen over het land banjert. Dit was de andere, minder romantische kant van het vak", schrijft De Jong.

Yvon Jaspers

Hartverscheurend
In de tv-recense wordt de inhoud van Onze boerderij "zware kost" voor de zondagavond van NPO 1 genoemd. "Het verhaal van Agnes, de eerste boerin uit seizoen drie, was ronduit hartverscheurend. Ze haalde als bekend boegbeeld van de agrarische sector afgelopen maanden vaker het nieuws met haar wanhoopskreten, tot aan het adres van minister Carola Schouten aan toe. Maar om haar zo ontredderd te zien, in haar fonkelnieuwe maar half lege stal, maakte indruk. Allemaal de schuld van de veranderde fosfaatregelgeving. Als er niet snel iets verandert, valt het doek eind 2018. Dag familiebedrijf", beschrijft Angela de Jong het fragment.

Bekijk hier het fragment van boerin Agnes

Boer zoekt Vrouw
De AD-columniste is positief over de insteek van het programma. "Het is goed dat juist Yvon ook deze kant belicht van onze nationale slagers, groenteboeren en bloemisten, die het behalve financieel ook imagotechnisch niet altijd makkelijk hebben en meer respect verdienen. Maar ik hoop wel dat er na deze eerste aflevering van Onze boerderij nog mensen zijn die de moed hebben om te schrijven naar Michelle, Wim, Saskia en die zeven anderen uit het komende seizoen Boer zoekt Vrouw."

Onze boerderij is elke zondag om 20.20 uur te zien op NPO 1.

Commentaar
Geef hieronder je commentaar op 'Onze boerderij laat de minder romantische kant van het vak zien' of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV