Nieuwsuur doet jaar lang onderzoek naar EU in 'Bewegend Europa'

Nieuwsuur doet jaar lang onderzoek naar EU in 'Bewegend Europa'
Correspondent Saskia Dekkers gaat op pad

Nieuws

In het jaar voorafgaan aan de verkiezingen voor het Europees Parlement gaat Nieuwsuur op onderzoek uit. Europa-correspondent Saskia Dekkers maakt in de hele EU reportages onder de titel 'Bewegend Europa'.

Trouw aan de EU
"De eurocrisis en de migratiecrisis hebben diepe sporen getrokken", meldt het nieuws- en achtergrondenprogramma. "De verdeeldheid binnen de EU is groter dan ooit. Nationalistische partijen hebben meer invloed gekregen, de Britten gaan de Unie verlaten en er zijn breuklijnen ontstaan tussen Noord en Zuid en tussen Oost en West Europa. Vraag is ook hoe trouw Nederland blijft aan de EU."

Saskia Dekkers

Ontwikkelingen
Onder de titel 'Bewegend Europa' onderzoekt Dekkers namens Nieuwsuur de belangrijke ontwikkelingen. Dat doet ze vanuit de betrokken landen, met reportages en eigen onderzoek en met verhalen van Europese politici en burgers. Vrijdag 25 mei wordt in Nieuwsuur het startsein gegeven van 'Bewegend Europa'. Dan maakt Saskia Dekkers samen met econoom Mathijs Bouman de balans op.

Nieuwsuur is elke avond om 22.00 uur te zien op NPO 2. De reportages onder de titel 'Bewegend Europa' zijn vanaf vrijdag 25 mei te zien.

Tags: onderzoek, eurocrisis, verkiezingen, nederland, politiek, parlement, nieuwsuur, europees parlement, politicus, correspondent, npo, saskia dekkers, west-europa, tv-programma, econoom, europa, nieuws, mathijs bouman, reportage, npo 2

ACTUELE VIDEO'S Meer video's »


ACTUEEL TV-NIEUWS Meer tv-nieuws »