NOS doet verslag van Koningspaar in Luxemburg

NOS doet verslag van Koningspaar in Luxemburg
Staatsbezoek in samenvatting

Kijktip

De NOS is erbij als koning Willem-Alexander en koningin Máxima van 23 tot en met 25 mei een staatsbezoek brengen aan Luxemburg. Vanaf de welkomstceremonie bij het Groothertogelijk Paleis tot en met de afscheidsceremonie.

Tentoonstelling
In de tussenliggende periode legt het koningspaar onder andere een krans bij het nationale oorlogsmonument, wordt een stadswandeling gemaakt en is er aandacht voor de duurzame economische ontwikkeling in Luxemburg. In kasteel Vianden openen de koning en koningin een tentoonstelling met voorwerpen die sleutelmomenten illustreren uit de langdurige gezamenlijke geschiedenis.

Samenvatting
Presentatrice Astrid Kersseboom presenteert de uitzending waarin de activiteiten worden samengevat. Ze spreekt ook met Justine Marcella (hoofdredacteur Vorsten) en Sander van Hoorn (NOS-correspondent voor België en Luxemburg).

NOS Koningspaar in Luxemburg is vrijdag 25 mei om 22.53 uur te zien op NPO 2.

Tags: koningin, staatsbezoek, koning, nos, uitzending, koning willem alexander, paleis, tentoonstelling, koningspaar, presentatrice, geschiedenis, luxemburg, sander van hoorn, kasteel, hoofdredacteur, correspondent, npo, oorlogsmonument, astrid kersseboom, vorsten, justine marcella, npo 2

ACTUELE VIDEO'S Meer video's »


ACTUEEL TV-NIEUWS Meer tv-nieuws »