Hoe laat begint de Formule 1 GP van Monaco?

Hoe laat begint de Formule 1 GP van Monaco?
Klassieker op stratencircuit

Sport

De zesde Grand Prix van het Formule 1-seizoen 2018 is op het Circuit de Monaco, het stratencircuit door Monte Carlo. Daar wordt in het weekend van donderdag 24 tot en met zondag 27 mei geracet. De vrije trainingen, kwalificatie en race zijn live op tv te zien bij Ziggo Sport en het Duitse RTL.

De Grand Prix van Monaco komt twee weken na de eerste podiumfinish van Max Verstappen dit seizoen. In Spanje werd de Nederlander derde. De GP van Monaco werd in 2017 gewonnen door Sebastian Vettel (Ferrari). Daarvoor reed de winnaar drie jaar op rij in een Mercedes. Na drie zeges voor Rosberg (2013-2015) won Lewis Hamilton in 2016 in Monaco.

Op welke zender is de Formule 1 GP van Monaco op tv te zien?

Betaalzender Ziggo Sport Totaal doet in Monaco live verslag van alle vrije trainingen, de kwalificatie en de race. Op Ziggo Sport, kanaal 14 voor tv-abonnees van Ziggo, zijn de kwalificatie en de race live te zien. Die worden beide ook uitgezonden op de Duitse tv-zender RTL.

 • Donderdag 24 mei
  • Vrije Training 1: 10.55 uur op Ziggo Sport Racing
  • Vrije Training 2: 14.55 uur op Ziggo Sport Select en Racing

 • Zaterdag 26 mei
  • Vrije Training 3: 11.55 uur op Ziggo Sport Select
  • Voorbeschouwing kwalificatie: 14.15 uur op Ziggo Sport en Ziggo Sport Select, om 14.45 uur op RTL Duitsland
  • Kwalificatie: 15.00 uur op Ziggo Sport, Ziggo Sport Select en RTL Duitsland

 • Zondag 27 mei
  • Voorbeschouwing race: 14.00 uur op Ziggo Sport, Ziggo Sport Select en RTL Duitsland
  • Race: 15.10 uur op Ziggo Sport, Ziggo Sport Select en RTL Duitsland

Hoe kijk je de Formule 1 GP van Monaco live?

Abonnees van tv-aanbieder Ziggo kunnen via Ziggo Sport gratis kijken naar de kwalificatie en de race van de GP van Monaco. Heb je geen tv-abonnement van Ziggo? Dan kun je kijken via het betaalpakket van Ziggo Sport Totaal of online de race los bestellen voor €3,99. Lees hier hoe je bij KPN de race los kunt bestellen voor €6,-.

Het Duitse verslag van de kwalificatie en de race in Monaco is live te zien via RTL Duitsland. Op de Vlaamse zender Eén is zondag 13 mei in Sporza op zondag, aan het eind van de middag, een samenvatting van de race te zien. Ook de NOS zendt een samenvatting uit in NOS Studio Sport, vanaf 19.00 uur op NPO 1.

Lees en bekijk alle artikelen en video's over de Formule 1 op Gids.tv.

Tags: sport, kpn, nederlander, live, nos, formule 1, training, race, ziggo, autosport, mercedes, winnaar, grand prix, sebastian vettel, tv-zender, npo, ferrari, studio sport, monaco, max verstappen, kwalificatie, abonnement, lewis hamilton, circuit, weekend, vrije training, rtl, monte carlo, online, sporza, npo 1, ziggo sport, rtl duitsland, racing, live op tv

ACTUELE VIDEO'S Meer video's »


ACTUEEL TV-NIEUWS Meer tv-nieuws »