Cybercriminelen en Facebook en speciale uitzendingen Kassa XL

Cybercriminelen en Facebook en speciale uitzendingen Kassa XL
Specials over bangmakerij en werkelijkheid

Nieuws

Het consumentenprogramma Kassa komt in juni met een tweedelige special over de problemen van de digitalisering van de samenleving. Ook wordt het actuele probleem rond Facebook behandeld in Kassa XL.

Cybercriminelen
In de tweedelige special gaat Kassa-presentatrice Brecht van Hulten op zoek naar het onderscheid tussen bangmakerij en de werkelijkheid. Ze onderzoekt in de twee afleveringen in hoeverre we ons kunnen wapenen tegen cybercriminelen. Ook zijn de verhalen van gedupeerden te zien en gaat Van Hulten langs bij Facebook om te kijken hoe groot de macht en invloed van dit miljardenbedrijf werkelijk is.

Complex onderwerp
Brecht van Hulten vertelt over Kassa XL: "In de reguliere uitzendingen van Kassa besteden we al regelmatig aandacht aan de problemen van de digitale samenleving, en we vonden het tijd om dit complexe onderwerp eens goed uit te diepen! Dat doen we nu in de twee Kassa XL-specials."

Facebook
De de eerste aflevering heeft als titel 'Het Digitale Doolhof. Daarin worden de problemen van mensen die zijn gekomen door de digitalisering van de samenleving behandeld. In het tweede deel, 'De Fuik van Facebook', wordt de actuele problematiek rond het sociale medium besproken. Er wordt onderzoek gedaan naar de veiligheid, de schandalen en de invloed van het bedrijf. Ook laat Kassa XL zien hoe politieke partijen in Nederland de grenzen opzoeken om de kiezer op Facebook te bereiken.

Kassa XL is op zaterdag 2 en 9 juni om 19.05 uur te zien op NPO 1.

Tags: veiligheid, onderzoek, nederland, cybercriminaliteit, presentatrice, schandaal, npo, politieke partijen, samenleving, tv-programma, kassa, special, problematiek, brecht van hulten, facebook, kiezer, npo 1, probleem, bnnvara

ACTUELE VIDEO'S Meer video's »


ACTUEEL TV-NIEUWS Meer tv-nieuws »