Idris Elba en Netflix maken nieuwe versie Klokkenluider van de Notre Dame

Idris Elba en Netflix maken nieuwe versie Klokkenluider van de Notre Dame
Live-action remake van het klassieke verhaal van Victor Hugo

Nieuws

Acteur en regisseur Idris Elba werkt samen met Netflix aan een live-action versie van het klassieke verhaal De Klokkenluider van de Notre Dame, dat door Victor Hugo geschreven werd. Elba zal de film regisseren, produceren, produceert de muziek én zal zelf een rol in spelen.

Disneyfilm
Het verhaal is voor velen bekend door de gelijknamige Disneyfilm uit 1996. De animatiefilm laat het leven zien van de Franse klokkenluider en is nog steeds een populaire Disneyklassieker. Het beschrijft de onbeantwoorde liefde van klokkenluider Quasimodo voor de beeldschone Esmeralda. Scriptschrijver Michael Mitnick gaat een vernieuwde versie maken van het eeuwenoude verhaal.

Modern
Naast Elba zijn ook Fred Berger (La La Land) en Brian Kavanaugh-Jones (Midnight Special) bekendgemaakt als producers. Samen verzorgen zij een moderne verhaallijn en een nieuwe soundtrack.

Netflix
Deze film is voor Elba niet zijn eerste werk voor Netflix, eerder maakte Elba al de komedieserie Turn Up Charlie, die meteen besteld werd door Netflix. Op dit moment is de acteur in bioscopen te zien met de film Avengers: Infinity War.

Wanneer de film op Netflix te zien zal zijn, is vooralsnog niet bekend. Wie niet wil wachten, kan in de tussentijd nog eens het verhaal herbeleven met de The Hunchback of Notre Dame uit 1996.

Tags: animatie, film, verfilming, disney, verhaal, boek, live-action

ACTUELE VIDEO'S Meer video's »


ACTUEEL TV-NIEUWS Meer tv-nieuws »