'NPO wil Pauw en Jinek recht tegenover Twan Huys uitzenden'

'NPO wil Pauw en Jinek recht tegenover Twan Huys uitzenden'
Mogelijk gevolg van bezuinigingen

Nieuws

Een talkshow op de Nederlandse televisie tijdens het laatste uur van de dag, tussen 23.00 en 00.00 uur, lijkt binnenkort verleden tijd. Volgens het AD wil de NPO de praatprogramma's Pauw en Jinek een halfuur naar voren halen.

Bezuinigingen
Het plan zou vooral een bezuinigingsmaatregel zijn, melden ingewijden aan het AD. "Het uitzendschema wordt in die situatie krapper, waardoor een programma minder nodig is." Vorig jaar deed de NPO al een experiment door Jinek en Pauw eerder uit te zenden. Na twee primetime-programma's volgde ergens tussen 22.10 en 22.30 uur een van de twee talkshows.

Eva Jinek

Allerlei scenario's
De NPO heeft in een reactie laten weten: "De plannen voor volgend jaar zijn nog volop in ontwikkeling en daarbij zijn allerlei scenario's mogelijk. Zeker is nog niets." De publieke omroep zal zestig miljoen euro moeten bezuinigen.

RTL Late Night
De kans bestaat dat er daardoor geschoven gaat worden met het tijdstip van de latenighttalkshow. Als die inderdaad om 22.30 uur gaat starten, zal dat tegelijk zijn met het vernieuwde RTL Late Night met Twan Huys. Dat programma zal een meer journalistieke insteek krijgen, waardoor de NPO- en RTL-talkshow waarschijnlijk meer op elkaar zullen lijken.

Tags: bezuinigingen, bezuinigen, televisie, bezuiniging, publieke omroep, experiment, npo, eva jinek, rtl, rtl late night, twan huys, jinek

ACTUELE VIDEO'S Meer video's »


ACTUEEL TV-NIEUWS Meer tv-nieuws »