'NPO 1 krijgt nieuwe soapserie in plaats van EenVandaag'

'NPO 1 krijgt nieuwe soapserie in plaats van EenVandaag'
AVROTROS niet blij met mogelijke verhuizing naar NPO 2

Nieuws

Naast plannen om de dagelijkse talkshows Pauw en Jinek volgend jaar om 22.30 uur te laten beginnen, heeft de NPO nog meer toekomstplannen: volgens bronnen zou EenVandaag verhuizen van NPO 1 naar NPO 2 om ruimte te maken voor een nieuwe, dagelijkse soapserie.

Bezuiniging
Dat meldt het AD, dat het nieuws van verschillende bronnen zou hebben. Het past in een nieuwe bezuinigingsstrategie van de NPO, die ook Pauw en Jinek vanaf volgend jaar iets eerder zou willen inplannen, om 22.30 uur, om zo één ander programma weg te bezuinigen.

AVROTROS
De AVROTROS, de omroep die EenVandaag maakt, is niet blij met het gerucht. "EenVandaag is al meer dan tien jaar een stabiele titel op de vooravond van NPO 1 met dagelijks gemiddeld één miljoen kijkers. Wij gaan er niet vanuit dat de NPO deze belangrijke actualiteitenrubriek inwisselt voor een amusementsprogramma of soap, zoals nu gesuggereerd wordt in het geruchtencircuit", aldus een woordvoerder.

De cast van de soapserie StartUp. op NPO 3 Na een paar maanden moest de show al van de buis.

StartUp
In 2014 kwam de NPO ook al met een dagelijkse soapserie. StartUp op NPO 3 werd echter een kijkcijfermislukkeling. Al na een paar maanden kreeg het programma de zak.

Het is nog niet bekend of de soapserie er komt en waar die dan over zou gaan. Houd Gids.tv in de gaten voor meer info hierover.

Tags: verhuizing, eenvandaag, soap, npo, startup, npo 2, npo 1, soapserie

ACTUELE VIDEO'S Meer video's »


ACTUEEL TV-NIEUWS Meer tv-nieuws »