Tv-première Mad Max: Fury Road op Veronica

Tv-première Mad Max: Fury Road op Veronica
Tom Hardy en Charlize Theron in snoeihard actiespektakel

Kijktip :

Terwijl de Meimaand Filmmaand van Veronica langzaam ten einde loopt, gaat deze beroemde filmmaand er letterlijk uit met een knal. Na dertig jaar keert regisseur George Miller terug met de post-apocalyptische landschappen waar de Mad Max-films zo beroemd om zijn geworden. De film Mad Max: Fury Road uit 2015 is een glorieuze en bizarre achtbaanrit.

Het verhaal in het kort
Na een nucleaire oorlog is de wereld een grote woestijn. Het leven van de mens bestaat voornamelijk uit het zoeken en verzamelen van water, voedsel en brandstof. Mad Max (Tom Hardy) probeert met de strijdbare Furiosa (Charlize Theron) uit handen te blijven van de tirannieke Immortan Joe en zijn leger kamikaze-albino's, om zo een handvol vrouwen te redden van een miserabel lot. Een explosieve achtervolging, die je in jaren niet gezien hebt in actiefilms, volgt. Daarbij trappen Theron en Hardy het gaspedaal keihard in.

:article:img

Cirque du Soleil versus Mad Max
Deze zwaar 'over the top'-actiefilm laat stuntwerk zien van de bovenste plank. In combinatie met bijna kunstzinnige auto's en vrachtwagens wordt alles uit de kast gehaald om er een groot spektakel van te maken. Met lange stokken zwiepen de vijanden van de ene naar de andere auto. Met acrobatische stunts, die heel bijzonder in beeld zijn gebracht, en met crashende auto's en enorme explosies tot gevolg. Een must-see voor de actie-liefhebbers, die het niet zo nauw nemen met realisme.

:article:img
Oscarregen
De film van regisseur George Miller was in 2016 genomineerd voor tien Oscars. De productie won uiteindelijk zes gouden beelden. Mad Max: Fury Road won in de categorieën beste kostuum design, productie design, make-up, montage, geluidmontage en muziekmixing. Hardy en Theron zorgen voor vuurwerk met hun acteren. Maar ook Nicholas Hoult als Nux, de overloper naar Furiosa, zet een zeer goed maar ook hystisch karakter neer.

Cast
Naast Tom Hardy (Venom) en Charlize Theron (Atomic Blonde) zijn ook Nicholas Hoult (Warm Bodies), Zoë Kravitz (Divergent), Josh Helman (X-men: Apocalypse) en Hugh Keays-Byrne (Sleeping Beauty) te zien in deze film. De regie is in handen van George Miller (Mad Max).

Mad Max: Fury Road is op dinsdag 29 mei om 20.30 te zien op Veronica. Bekijk hieronder de trailer van de film.

Benieuwd naar de laatste films die Veronica nog op het programma heeft staan? Lees hier alles over de Meimaand Filmmaand.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV