Filmrecensie: 7 Days in Entebbe

Filmrecensie: 7 Days in Entebbe
Rosamund Pike in thriller over vliegtuigkaping uit 1976

Film :

In het begin van de nieuwe film 7 days in Entebbe krijg je een opfrisser over de geruchtmakende vliegtuigkaping van een Air France-toestel in 1976. Dit onderwerp is al vaker gebruikt in films. Toch voelt dit als een frisse update voor een nieuwe generatie. Lees hier de recensie van 7 days in Entebbe.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze filmrecensies.

Politiek wespennest
En nu voor ons ook even een opfrisser: Het is de kwestie Israël-Palestina, die achter de schermen een politiek steekspel oplevert. In 7 Days in Entebbe reconstrueren scenarist Gregory Burke en regisseur José Padilha (Elite Squad) hoe een groep Palestijnen, geholpen door twee Duitse sympathisanten, een vliegtuig met 250 passagiers kaapt en naar Oeganda krijgt. Eenmaal aangekomen in Entebbe, vraagt de politiek zich af of ze moeten onderhandelen met de terroristen.

Beoordeling van Gids.tv
Deze politieke thriller die het waargebeurde verhaal vertelt van deze tragische gebeurtenis, heeft één groot probleem. Het ontbreekt aan echte helden in deze film, waardoor je geen sympatie kan krijgen voor welke rol dan ook. Al speelt Rosamund Pike als Brigitte Kuhlmann erg sterk, wordt verder nooit echt duidelijk - buiten de gijzelaars om - met wie je moet meeleven. Wel laat de film geen enkele winnaar zien en is de overduidelijke boodschap dat je altijd in gesprek moet gaan in plaats van geweld toepassen.

Tijdsbeeld 70's
De film schetst een goed tijdsbeeld van deze indrukwekkende reddingspoging. De dikke zonnebril van Pike, haar hoge taillebroek en jaren 70'-kapsel zijn prachtig in beeld gebracht. Maar helaas kan dat de film niet redden. De spannende reddingsoperatie komt aan het einde van de rit niet goed uit de verf.

Cast
Naast Rosamund Pike (Hostiles) en Daniel Brülh (Captain America: Civil War) zijn ook Eddie Marsan (Atomic Blonde) en Nonso Anozie (Cinderella) te zien in de film. De regie is voor José Padilha (Robocop).

7 days in Entebbe is vanaf 31 mei te zien in de bioscoop. Genre: Misdaad, Drama, Thriller. Tijdsduur: 107 minuten. Bekijk hier de trailer van de film.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Filmrecensie: 7 Days in Entebbe of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV