NPO: 'Programma's blijven online gratis te zien'

NPO: 'Programma's blijven online gratis te zien'
Betaalde dienst NPO Start Plus verandert niet

Nieuws :

De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) heeft laten weten dat er niets verandert aan de situatie rond NPO Start en NPO Start Plus, de terugkijkdiensten van de publieke zenders.

Betaalmuur
"We willen graag iets rechtzetten. Het beeld dat programma’s niet meer gratis te zien zouden zijn en achter een betaalmuur zouden verdwijnen, klopt niet", geeft de NPO aan. De tv-programma's blijven allemaal te zien op tv en minstens een week lang gratis online via NPO Start.

Rechten inkopen
"Om programma's langer dan zeven dagen programma’s beschikbaar te kunnen stellen, moeten we soms nieuwe rechten inkopen bij de producent van dat programma", legt de NPO uit. "Dat kan de NPO niet financieren uit de beschikbare budgetten. Daarom zijn we begonnen met NPO Start Plus." Om de extra rechten van sommige programma's te betalen vraagt de NPO voor die diensten 2,95 euro per maand. Abonnees krijgen voor die prijs bovendien een betere beeldkwaliteit en krijgen geen advertenties te zien.

NPO-directeur Frans Klein

Dubbel betalen
Zaterdag meldde De Telegraaf dat tv-kijkers dubbel zouden moeten betalen voor sommige programma's. Lees hier wat de krant onthulde. Lees ook hoe het kabinet zich direct verzette. Het zou overigens best kunnen dat de NPO sommige series direct volledig beschikbaar aanbiedt via NPO Start Plus, terwijl de afleveringen op televisie (en gratis via NPO Start) wekelijks zullen volgen. Dat gebeurde eerder al met buitenlandse dramaseries.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op NPO: 'Programma's blijven online gratis te zien' of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV