RTL en Videoland komen met nieuwe versie Baantjer

RTL en Videoland komen met nieuwe versie Baantjer
Film en serie over de jonge rechercheur

Nieuws :

Dertien jaar na de laatste aflevering van Baantjer, komt er een nieuwe versie van de populaire Nederlandse politieserie op tv. In september starten de opnames voor een speelfilm en serie over de jonge rechercheur Jurre de Cock.

Jonge De Cock
Zoon Peter Römer en kleinzoon Thijs Römer van voormalig hoofdrolspeler Piet Römer kwamen met het idee voor een nieuwe versie van Baantjer. De jonge De Cock wordt gespeeld door Waldemar Torenstra. De rol van zijn politiepartner, Tonnie Montijn, wordt vertolkt door Tygo Gernandt.

Aanslag
De serie speelt zich af in de de roerige jaren 80 in Amsterdam. Het verhaal begint als De Cock (op dat moment eind 30) net rechercheur is geworden. De Cock en Montijn stuiten op een moordzaak die leidt naar een mogelijke aanslag tijdens de kroning van prinses Beatrix. Ze moeten alles op alles zetten om een drama op de kroningsdag te voorkomen.

Waldemar Torenstra speelt de hoofdrol in de nieuwe Baantjer-film en serie

Uitdaging
Waldemar Torenstra laat weten: "Het is een enorme eer en tegelijkertijd een grote uitdaging om in de huid te kruipen van één van Nederlands meest bekende personages, inspecteur De Cock." Lees hier meer over de serie Baantjer en hier over de film.

In 2019 zal de speelfilm Baantjer in de bioscoop te zien zijn. De film is de kick-off voor de dramaserie die daarna op Videoland en RTL 4 te zien zal zijn. Zodra er meer informatie is, lees je dat op Gids.tv.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op RTL en Videoland komen met nieuwe versie Baantjer of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV