UEFA Europa League ook komende drie jaar op RTL 7

UEFA Europa League ook komende drie jaar op RTL 7
Presentator en analisten nog niet bekend

Nieuws :

RTL 7 zendt ook de komende drie jaar de UEFA Europa League-wedstrijden uit. Het gaat om de uitzendrechten van zowel 25 live wedstrijden als de samenvattingen van alle overige wedstrijden. Er zullen nieuwe gezichten moeten komen, aangezien de heren van Voetbal Inside RTL 7 verruilen voor Veronica.

Europa
In de eerste tien speelrondes worden per avond de twee meest "in het oog springende" wedstrijden live uitgezonden, daarna is er nog één live wedstrijd per avond. In de uitgebreide samenvattingen worden de overige wedstrijden geanalyseerd, zo stelt RTL in een persbericht.

:article:img

Voetbal Inside
De heren van Voetbal Inside presenteerden eerder altijd de Europa League-avonden. Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp vertrekken echter naar Veronica. RTL zegt dat de nieuwe presentator en analitici op een later tijdstip bekend worden gemaakt. Recent kwam Veronica met het nieuws dat de zender ook komend seizoen de Champions League uitzendt.

:article:img

Sven Sauvé
RTL-directeur Sven Sauvé is in zijn nopjes met de wedstrijdrechten. "De afgelopen negen jaar zijn we met RTL 7 de vaste basisplaats geweest voor de Europa League. Omdat we veel Nederlandse clubs in deze competitie tegenkomen vond ik het van groot belang deze rechten te behouden voor het open net. Ik ben dan ook blij dat we de kijker de donderdagavond als vaste voetbalavond bij RTL 7 kunnen garanderen."

De mannen van Voetbal Inside verveelden zich nog wel eens tijdens de Europa League-avonden op RTL 7:

Het Europa League-seizoen 2018-2019 start op donderdag 20 september met de groepsfase. De finale is op 29 mei 2019 in het Olympisch Stadion in Bakoe (Azerbeidzjan).

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV