Joop van den Ende: 'Regering moet stoppen met NPO-bezuinigingen'

Joop van den Ende: 'Regering moet stoppen met NPO-bezuinigingen'
'Wees zuinig op de meest bijzondere publieke omroep van Europa'

Nieuws :

Mediamagnaat Joop van den Ende sprong woensdag in de bres voor de publieke omroep. Tijdens een speciale NPO-lezing riep hij de politiek op te stoppen met bezuingingen. "Politiek, wees zuinig op de meest bijzondere publieke omroep van Europa."

Maatschappelijke Waarde
Van den Ende deed zijn uitspraken in een lezing bij de presentatie van de rapportage 'Maatschappelijke Waarde' in het Haagse Mauritshuis. In de rapportage willen de NPO en omroepen laten zien wat de maatschappij nu eigenlijk heeft aan alle NPO-programma's.

'Zielig kind'
De ondernemer waarschuwt dat de publieke omroep kan veranderen in een zielig kind, mocht er niets veranderen. "Laat niet ieder Kamerlid iets over programma’s roepen. Stop met het populistische gepraat en stel een minister aan die weet wat media betekent. Geef meer geld, want anders is de publieke omroep over drie, vier jaar een zielig kind."

Budgetten
Volgens Van der Ende zijn de omroepbudgetten in Nederland "schrikbarend laag" in vergelijking met andere landen. "De Amerikaanse media-industrie is leading en als we niet opletten wordt daar straks onze smaak bepaald op gebied van kunst en cultuur. De publieke omroep moet een kans krijgen."

Samenwerken
Verder vindt hij dat de omroepen meer één grote coalitie moeten vormen. Meer samenwerken dus. "Jullie beseffen niet hoe bijzonder jullie zijn, met al die gezichten die iedereen kent, al die kennis op redacties, bij journalisten, directeuren, enzovoort. De beste content van ons land komt al tachtig jaar bij de publieke omroep vandaan."

NPO tv-directeur Frans Klein gaat niet naar RTL, zo meldde hij vandaag aan het AD.

Er is veel te doen rondom de NPO. Zo was er vorige week nog flink wat kritiek op de NPO-plannen om geld te vragen voor bepaalde programma's, al bleek dat later net anders te liggen. Ook gingen de geruchten dat tv-directeur Frans Klein naar RTL zou gaan, maar vandaag ontkende hij dit.

Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Joop van den Ende: 'Regering moet stoppen met NPO-bezuinigingen' of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV