VI Oranje Blijft Thuis gaat van start: 'Een bizar format'

VI Oranje Blijft Thuis gaat van start: 'Een bizar format'
Wilfred Genee vijf weken met talkshow op RTL 4

Nieuws :

Drie dagen na het afscheid van Humberto Tan als talkshowpresentator op RTL 4, neemt Wilfred Genee het stokje over. De komende vijf weken is de presentator van Voetbal Inside elke werkdag te zien met VI Oranje Blijft Thuis.

Sidekick
Het zal een opmerkelijk programma worden, met op maandag, woensdag en vrijdag een soort Voetbal Inside met Johan Derksen en René van der Gijp en regelmatig Jan Boskamp en Hans Kraay Jr. Op de andere dagen, dinsdag en donderdag, heeft Genee andere gasten. Hij heeft dan een eigen tafelheer, een sidekick die hem bijstaat, en ontvangt wisselende gasten.

Lees ook: Herman Brusselmans, Beau en Paul de Leeuw in VI Oranje Blijft Thuis

Bizar format
"Dan is het een soort Friday Move, maar dan op televisie", zegt Wilfred Genee, verwijzend naar zijn radioprogramma op BNR Nieuwsradio, in het Algemeen Dagblad. "Een bizar format, zo'n tweedelig programma. Voor de kijker eigenlijk niet te volgen, maar daardoor wellicht verrassend. Ik denk niet dat dat in de geschiedenis van de televisie ooit is voorgekomen."

:article:img

Paleis Soestdijk
Een mooie locatie voor VI Oranje Blijft Thuis werd niet gevonden. "VI Oranje was altijd op locatie. In het Kurhaus op Scheveningen had je publiek, sfeer, het strand erbij, er was van alles. Nu zouden we eerst in Grolloo gaan zitten, de woonplaats van Johan. Maar welke gast rijdt er 200 kilometer naar Grolloo?", aldus Genee. Uiteindelijk werd het landgoed bij Paleis Soestdijk als optie onderzocht. "Een vergunning was op korte termijn niet mogelijk. Nu zitten we in Studio 3, gewoon in Hilversum."

VI Oranje Blijft Thuis is vanaf maandag 11 juni elke werkdag om 21.50 uur te zien op RTL 4. Lees en bekijk hier alles van VI Oranje Blijft Thuis.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV