Unieke beelden van afscheid Paul van Vliet in Volle Zalen

Unieke beelden van afscheid Paul van Vliet in Volle Zalen
'Afscheid van een icoon'

Kijktip

Op 27 mei speelde cabaretier Paul van Vliet zijn allerlaatste solovoorstelling in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag. Het tv-programma Volle Zalen was erbij en laat komende woensdag unieke beelden van voor én achter de schermen zien.

Trots
Het theatericoon zegt in de uitzending: "Mensen van het theater worden snel vergeten. Als je onsterfelijk wilt worden moet je een ander vak kiezen, componist, schrijver of schilder. Ik verzoen mij met de sterfelijkheid van mijn functie en mijn beroep." De nestor onder de cabaretiers is trots op wat hij heeft bereikt en spijt van z’n besluit te stoppen heeft hij niet. "Dat heb ik bij m'n volle verstand genomen, maar het hart loopt er nog wat achteraan", zegt Van Vliet.

Kurhaus
Cornald Maas volgt Paul van Vliet rondom zijn afscheid. Ze bezoeken plekken die voor de cabaretier belangrijk zijn geweest. Zo worden ze ontvangen op de sociëteit van studentenvereniging Minerva, waar Van Vliet studeerde en er in 1957 een van de oprichters was van het Leidsch Studenten Cabaret. Ook brengen ze een bezoek aan het Kurhaus, waar hij vanaf 1970 grote successen vierde met z’n one man shows en typetjes als 'Majoor Kees' en 'Bram van de Commune'.

Volle Zalen is woensdag 13 juni om 20.45 uur te zien op NPO 2. Lees hier meer over Volle Zalen.

Tags: den haag, theater, uitzending, cornald maas, afscheid, achter de schermen, cabaret, cabaretier, npo, studentenvereniging, tv-programma, minerva, kurhaus, paul van vliet, npo 2, trots, stoppen

ACTUELE VIDEO'S Meer video's »


ACTUEEL TV-NIEUWS Meer tv-nieuws »