'Waarom doet RTL zichzelf VI Oranje Blijft Thuis aan?'

'Waarom doet RTL zichzelf VI Oranje Blijft Thuis aan?'
AD-columniste begrijpt RTL-directie niet

Nieuws

Televisierecensente Angela de Jong vraagt zich in haar AD-column af waarom RTL heeft gekozen voor VI Oranje Blijft Thuis op RTL 4.

Waarom?
"Mijn schizofrene gevoel zit hierin: waarom doet de RTL-directie, of wat er nog van over is, dit zichzelf aan?", vraagt De Jong zich af. Ze verwijst onder meer naar de eerste uitzending, waarin Humberto Tan aangepakt werd.

Humberto Tan
"Zelden heb ik me als tv-kijker zó schizofreen gevoeld als gisteravond tijdens VI Oranje Blijft Thuis", schrijft Angela de Jong. "Op de plek waar Humberto Tan vorige week vijf dagen lang werd bejubeld, toegezongen en uitgeluid, fikte het trio Gijp, Genee en Derksen in hun eerste aflevering hun collega tot zijn schoenveters af. Ze waren in vorm. Geen spaan lieten ze van hem en het megalomane afscheid heel."

Bekijk hier: Van der Gijp over afscheid Humberto Tan

Pittige tv
Ze vond het geen verrassing en voegt er ook aan toe: "Voor de duidelijkheid: van mij mogen ze. Het was ouderwets pittige tv en elk kritiekpunt was raak." De Jong vindt het echter onbegrijpelijk dat RTL "per se vijf weken lang een talkshow over een WK dat totaal niet leeft en ook niet zal gaan leven, bij gebrek aan het Nederlands elftal" wil hebben op RTL 4.

De VI-mannen in hun tijdelijke decor

Ongeleide projectielen
De Jong vervolgt: "Waarom moest die talkshow per se op vlaggenschip 4, waar een film of herhaling van Help mijn man... op hetzelfde tijdstip waarschijnlijk ook een paar honderdduizend kijkers trekt? Waarom wilden ze de drie ongeleide projectielen aan hun contract houden, terwijl ze met hun hoofd bij hun nieuwe werkgever zitten en het ze dus niet uitmaakt wie ze bij RTL tegen de schenen schoppen?" Angela de Jong voorspelt vijf lange weken voor de leiding van RTL 4.

VI Oranje Blijft Thuis is elke werkdag om 21.50 uur te zien op RTL 4. Bekijk hier alle artikelen en video's van de talkshow.

Tags: uitzending, afscheid, nederlands elftal, gemist, column, contract, tv-programma, humberto tan, collega, rtl, rtl 4, angela de jong, vi oranje blijft thuis, talkshow

ACTUELE VIDEO'S Meer video's »


ACTUEEL TV-NIEUWS Meer tv-nieuws »