Wat is NPO Start Plus?

Wat is NPO Start Plus?
Uitleg over on-demanddienst NPO

Nieuws

NPO Start Plus is de betaalde abonnementsdienst van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO). Voor een paar euro per maand (€2,95) kun je onbeperkt en zonder reclame tv-programma's en series kijken op de on-demanddienst NPO Start Plus.

Beeldkwaliteit
In tegenstelling tot het gratis NPO Start, het voormalige Uitzending Gemist, kun je met een abonnement op NPO Start Plus alle programma's en series in HD-kwaliteit bekijken. Bovendien kun je alles reclamevrij bekijken.

Terugkijken
Op NPO Start Plus kun je uitzendingen ook veel langer terugkijken. Van sommige programma's en veel buitenlandse series en documentaires kun je de afleveringen slechts een week gratis terugkijken. Dat heeft volgens de NPO te maken met het inkopen van nieuwe rechten bij de producent. Betalende abonnees kunnen na die week nog wel kijken.

Lees ook: NPO: 'Programma's blijven online gratis te zien'

Vooruitkijken
Om meer inkomsten te genereren zal de NPO steeds vaker series betaald aanbieden om vooruit te kijken. Dat geldt in eerste instantie voor buitenlandse series. Sommige zijn volledig te zien nadat de eerste aflevering op tv is geweest. Andere series zijn al een paar weken voor de tv-première online te bekijken. Lees hier welke series in de zomer van 2018 vooruit te kijken zijn.

Chromecast
Via Chromecast kun je alles van NPO Start Plus via een Android- of iOS-apparaat naar de televisie versturen om op een groot scherm te kijken. Vanaf een iPhone of iPad kun je ook via Airplay streamen naar je Apple TV.

Hier ga je naar NPO Start Plus en lees hier alle artikelen over (series op) NPO Start Plus.

Tags: uitzending, kwaliteit, televisie, reclame, apple, iphone, omroep, publieke omroep, gemist, ipad, npo, android, uitzending gemist, gratis, inkomsten, tv-programma, abonnement, apparaat, streamen, scherm, Apple TV, online, vooruitkijken, npo start, terugkijken, npo start plus

ACTUELE VIDEO'S Meer video's »


ACTUEEL TV-NIEUWS Meer tv-nieuws »