'Presentatoren Studio Rusland nog niet in juiste stemming'

'Presentatoren Studio Rusland nog niet in juiste stemming'
Han Lips beoordeelt WK-programma

Nieuws

"NOS Studio Rusland kan best wat worden," schrijft Han Lips in zijn televisierecensie in Het Parool, "maar de presentatoren moeten dan wel snel in de juiste stemming komen." Lips zag donderdag na de openingswedstrijd van het WK voetbal de eerste uitzending en vindt dat "de druiven nog steeds zuur waren".

Wennen
"In de eerste aflevering van Studio Rusland moest Henry Schut er nog steeds aan wennen dat 'we' er niet bij zijn", schrijft Lips. Daarop zei sidekick Hugo Borst: "Dan moet je voor een ander land zijn. Jij woont in Amsterdam, daar wonen heel veel leuke Marokkanen."

Kritiek
"Met Rusland als gastland hadden ze bij de NOS ook nog veel moeite. Vooral Tom Egbers, die harde kritiek uitte, maar dan wel vanuit het stadion in Moskou: 'Een WK voetbal in Rusland, kan dat wel? De voetbalwereld heeft bepaald dat het hier gehouden wordt en niet in Nederland, dat dit WK ook had willen organiseren.' Ja, de druiven waren nog steeds zuur in Moskou, maar de onkostenvergoeding maakte ongetwijfeld veel goed", denkt Lips.

Henry Schut presenteert NOS Studio Rusland

Efteling
Hij vervolgt: "Jeroen Stekelenburg kreeg op het Rode Plein van Schut de ingewikkelde vraag voorgelegd of de gewone Rus er iets van merkt hoe wij in het Westen over dit toernooi denken. Stekelenburg pareerde de vraag behendig: 'Ik ga me daar een beetje laf van af maken. Ik heb geen onderzoek gedaan, maar ik denk dat ze trots op hun toernooi zijn.'" Na afloop waren er geen juichende supporters te zien. "Waarop Hugo Borst niet ongeestig opmerkte: 'Sta je niet in de Efteling?'"

NOS Studio Rusland is elke dag om 19.15 en 22.05 uur te zien op NPO 1.

Lees hier hoe de NOS verslag doet van het WK, bekijk hier het complete speelschema en lees en bekijk hier alles van het WK voetbal.

Tags: voetbal, amsterdam, rusland, onderzoek, nederland, WK voetbal, nos, uitzending, supporters, tom egbers, moskou, stadion, toernooi, jeroen stekelenburg, zuur, npo, henry schut, rode plein, efteling, tv-programma, openingswedstrijd, wk voetbal 2018, kritiek, hugo borst, npo 1, wennen

ACTUELE VIDEO'S Meer video's »


ACTUEEL TV-NIEUWS Meer tv-nieuws »