Critici maken maffiafilm Gotti met grond gelijk

Critici maken maffiafilm Gotti met grond gelijk
John Travolta's film in Nederland gelijk op dvd en blu-ray

Nieuws :

Het gaat niet zo goed met de carrière van John Travolta. RottenTomatoes (de website die commentaren van filmjournalisten verzamelt) geeft de film Gotti momenteel een 0%-freshness rating. Hiermee lijkt de maffiafilm bij voorbaat al afgeschreven te zijn, of toch niet?

Waargebeurd verhaal
De nieuwe film van John Travolta volgt de gewelddadige klim van John Gotti naar de top van de georganiseerde misdaad. Andere maffiagroeperingen zijn hier minder over te spreken. Zij vinden het maar niets dat alle aandacht op hun misdaadimperium wordt gevestigd. Het gevolg is dat de maffiabaas niet bepaald vredig van zijn succes kan genieten.

Geen mooie woorden
De film Gotti en vooral het verhaal over de Gambino-familie krijgen meer kritiek. Zo schrijft de Hollywood Reporter: "De film is behoorlijk slecht, slecht geschreven, weinig spanningsopbouw, af en toe belachelijk en zelfs saai." Een journalist van Blu-ray.com vraagt zich af hoe het kan dat er bijna vijftig producenten bij Gotti betrokken waren, maar dat er geen één het lef had om zich af te vragen waarom deze onzinfilm gemaakt moest worden. Kritieken die er niet om liegen.

Bijna 4 sterren?
Toch zijn er ook andere geluiden. Sinds afgelopen weekend is de film in meer dan vijfhonderd Amerikaanse bioscopen te zien. Amateur-filmliefhebbers zijn het totaal niet met de critici eens. Op de RottenTomatoes-site was een behoorlijk positieve score te zien. 80% van de 6.756 mensen die een review achterlieten, vonden de film goed. Dat leidde tot een mooie score van 4,1 uit 5 sterren.

Nederland
In ons land is de film niet in de bioscoop te zien, maar is Gotti eind juli op dvd en blu-ray beschikbaar. Dan is het de tijd voor ons om er een oordeel over te geven. Smaken verschillen en dat is maar goed ook.

Gotti is vanaf 27 juli verkrijgbaar op dvd en blu-ray. Bekijk hier de trailer van de film.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuw films in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze filmrecensies.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Critici maken maffiafilm Gotti met grond gelijk of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV