Angela de Jong vindt NOS Studio Rusland 'slaapverwekkend saai'

Angela de Jong vindt NOS Studio Rusland 'slaapverwekkend saai'
AD-columniste wil meer humor en creativiteit

Nieuws

Na de eerste dagen van het WK voetbal in Rusland vraagt Angela de Jong zich af of het NOS-programma NOS Studio Rusland "iets minder slaapverwekkend saai" kan worden.

Losser en speelser
"Geen kwaad woord over de ongetwijfeld fenomenale voetbalkennis en het tactische vernuft van de gastheren en hun gasten", begint De Jong haar column. "Maar mag het ondanks dat toch een beetje leuk zijn om naar te kijken? (...) Het zal wel weer vloeken in de kerk zijn, want de NOS is voor veel mensen bijkans heilig, maar mag het gewoon iets losser, speelser, onderhoudender?", vervolgt ze.

Lees ook: 'Presentatoren Studio Rusland nog niet in juiste stemming'

Boeren
"En nee, dan bedoel ik niet het gesol met hond Messi die de uitkomst van België-Panama moet voorspellen. Of Joep Schreuder die opzichtig Mart Smeets staat te imiteren als hij een speler van Marokko interviewt. En nee, ik bedoel al helemaal niet dat je zoals de concurrent keihard boeren van Gordon door de studio moet laten knallen om het publiek aan het lachen te laten krijgen", verwijst De Jong naar dit fragment uit VI Oranje Blijft Thuis.

In VI Oranje Blijft Thuis wordt veel gelachen

Bureau Sport
Wat zou Angela de Jong dan wel graag willen zien? "Wat ik mis is een leuk programma à la Villa BvD, dat serieuze wedstrijdanalyses combineert met amusement van niveau. Dat daardoor voor iedereen, voetbalfan of –leek, leuk is om naar te kijken. Ik snap best dat dat een ingewikkelde opdracht is nu Oranje niet mee doet, maar onmogelijk is het ook weer niet. Zeker niet als je bijvoorbeeld het Bureau Sport-duo Erik Dijkstra en Frank Evenblij erop zet, die passie en kunde combineren met humor en creativiteit. Die zelfs een leuk rubriekje zouden weten te brouwen rond namen van voetballers die aan Efteling-attracties doen denken."

NOS Studio Rusland is elke werkdag om 19.15 en 22.05 uur, rondom de laatste wedstrijd van de dag, te zien op NPO 1. Lees hier meer over NOS Studio Rusland.

Lees hier hoe de NOS verslag doet van het WK, bekijk hier het complete speelschema en lees en bekijk hier alles van het WK voetbal.

Tags: voetbal, sport, wedstrijd, hond, marokko, joep schreuder, oranje, WK voetbal, nos, gerard joling, mart smeets, gemist, npo, column, saai, humor, lachen, tv-programma, show, wk voetbal 2018, amusement, fragment, frank Evenblij, publiek, erik dijkstra, npo 1, angela de jong, bureau sport, vi oranje blijft thuis

ACTUELE VIDEO'S Meer video's »


ACTUEEL TV-NIEUWS Meer tv-nieuws »