Dramaserie ANNE+ over lesbische twintiger dit najaar op tv

Dramaserie ANNE+ over lesbische twintiger dit najaar op tv
NPO zendt korte afleveringen uit

Nieuws

De NPO gaat de webserie ANNE+ ook op televisie uitzenden. Dat hebben de makers van de dramaserie laten weten.

Webserie
Producent Millstreet Film maakte de film als webserie van zes afleveringen die twaalf minuten duren. Omroep BNNVARA gaat de serie dit najaar uitzenden op NPO 3. Of de afleveringen daarvoor al online te zien zijn, is nog niet bekend.

Lesbisch
ANNE+ gaat over een lesbische jonge vrouw, Anne, die woont en studeert in Amsterdam. Gedurende een aantal jaar heeft ze meerdere relaties en ontmoet ze allerlei verschillende meisjes. Haar ontdekkingstocht en ontwikkeling is te zien in de zes afleveringen. Lees hier meer over ANNE+.

Probleem
Anne wordt gespeeld door Hanna van Vliet. Scenarioschrijver Maud Wiemeijer laat weten dat de makers de serie graag wilden maken, omdat lesbisch zijn "in veel bestaande films en series nog wordt gepresenteerd als onderdeel van een probleem".

Drijfveer
Regisseur Valerie Bisscheroux zegt over de dramaserie: "Drijfveer voor het maken van ANNE+ is om jongeren overal ter wereld de beelden te bieden die wij in onze tienerjaren zo hard nodig hadden." Bisscheroux was naar eigen zeggen zelf vaak op zoek naar films en series waarin zij zichzelf gerepresenteerd voelde.

Wanneer ANNE+ te zien is op tv en online, is nog niet bekend. Houd Gids.tv in de gaten voor meer informatie. Bekijk hier meer trailers van ANNE+.

Tags: amsterdam, vrouw, televisie, regisseur, tv-serie, omroep, trailer, npo, serie, dramaserie, lesbisch, jongeren, online, meisjes, npo 3, probleem, bnnvara, webserie

ACTUELE VIDEO'S Meer video's »


ACTUEEL TV-NIEUWS Meer tv-nieuws »