Speurtochten naar gestolen kunst in De Kunstdetective

Speurtochten naar gestolen kunst in De Kunstdetective
Arthur Brand onderzoekt onopgeloste zaken

Nieuws

Omroep MAX heeft de Nederlandse kunstdetective Arthur Brand gevolgd bij zijn speurtochten naar gestolen kunst. Het resultaat daarvan is te zien in het programma De Kunstdetective.

Overval
In een van de afleveringen is Brand betrokken bij het terugvinden van het gestolen Minerva-beeld van Jan Havermans, dat na meer dan 30 jaar wordt teruggezet op de Amsterdamse Minervalaan. Ook onderzoekt Arthur Brand de overval op het Scheringa Museum in 2009. Daarbij werden een Salvador Dali en een Tamara de Lempicka gestolen.

Hitler
Brand behoort tot de internationale top in zijn vakgebied. Zijn vondst van tientallen kunstvoorwerpen uit de collectie van Adolf Hitler werd wereldnieuws. Ook vond hij vijf gestolen schilderijen uit het Westfries Museum terug in Oekraïne.

Afleveringen
In elk van de zes afleveringen van De Kunstdetective wordt een andere zaak behandeld. Lees hier meer over het programma.

De Kunstdetective is vanaf dinsdag 17 juli wekelijks om 21.10 uur te zien op NPO 2.

Tags: overval, schilderij, kunst, museum, promo, wereldnieuws, npo, westfries museum, collectie, adolf hitler, tv-programma, minerva, detective, omroep max, vondst, scheringa museum, npo 2, salvador dali

ACTUELE VIDEO'S Meer video's »


ACTUEEL TV-NIEUWS Meer tv-nieuws »