AD-columniste: 'Onderschat nooit een blonde talkshowpresentatrice'

AD-columniste: 'Onderschat nooit een blonde talkshowpresentatrice'
Tv-recensie over interview Jinek met Azarkan

Nieuws

AD-columniste Angela de Jong zag woensdagavond "Eva Jinek op haar best", zo schrijft ze in haar tv-recensie.

Nep-advertenties
"Wat dachten ze nou bij DENK woensdagmiddag, toen de uitnodiging van Jinek binnenkwam om te praten over de nep-advertenties die de partij wilde inzetten om de angst voor de PVV aan te wakkeren? Oh, dat doen we wel even? Dat zwangere, blonde vrouwtje sturen we met gemak het bos in door de schuld zoals gewoonlijk op journalisten te schuiven, in dit geval van het radioprogramma De Nieuws BV? Daar trapt ze wel in?", schrijft De Jong.

Schreeuwen
Ze vond het optreden van fractievoorzitter Farid Azarkan weinig respectvol. Hij probeerde "zijn gebrek aan argumenten te verhullen door steeds harder te gaan schreeuwen". "Wie het gemist heeft, kijk het vooral terug. Het is Eva Jinek op haar best, DENK op zijn lelijkst en tafelgast Michiel Vos zorgde onbedoeld voor een komische noot met zijn gezichtsuitdrukkingen die heen en weer schoten tussen onverholen irritatie en ongeloof." Bekijk het fragment hier.

Farid Azarkan in Jinek

IJzig kalm
"Dit interview zou een verplicht onderdeel moeten worden van de mediatraining van toekomstige politici", vindt Angela de Jong. "Er valt van alles te leren." Ze noemt de lessen 'probeer niet recht te praten wat krom is', 'ga niet inhakken op de ander' en 'blijf onder alle omstandigheden kalm'. Dat lukte allemaal niet. "Ga niet schreeuwen. Jinek won het gesprek alleen al op punten omdat ze zo ijzig - kijk naar die ogen - kalm bleef."

Zwanger
De Jong sluit af met de laatste les: "Onderschat nooit blonde talkshowpresentatrices, zwanger of niet. Of de kijker." Lees hier meer van Angela de Jong en bekijk hier alles van Jinek.

Jinek is tijdens het WK voetbal elke werkdag rond 22.50 uur te zien op NPO 1.

Tags: interview, pvv, politicus, fractievoorzitter, zwanger, gemist, npo, eva jinek, tv-programma, fragment, irritatie, denk, farid azarkan, michiel vos, jinek, npo 1, gesprek, tv-recensie, angela de jong

ACTUELE VIDEO'S Meer video's »


ACTUEEL TV-NIEUWS Meer tv-nieuws »