Bejubelde dramaserie Patrick Melrose op NPO 2

Bejubelde dramaserie Patrick Melrose op NPO 2
Rehabilitatie van probleemgeval uit Engelse upper class

Kijktip

De VPRO gaat de door de Britse pers bejubelde dramaserie Patrick Melrose uitzenden op NPO 2. De serie gaat over het turbulente en tragische verhaal van Patrick, een probleemgeval uit de Engelse upper class die worstelt met trauma's uit het verleden.

Rehabilitatie
In de serie is te zien hoe Patrick (gespeeld door Benedict Cumberbatch), getekend door zijn jeugd, omgaat met zijn rehabilitatie, de dood van zijn vader en zijn eigen pogingen om een goede vader te zijn. Alsof dat niet genoeg is, vraagt zijn moeder hulp bij zelfdoding en moet hij afscheid nemen van zijn ouderlijk huis.

Vlijmscherpe dialogen
Maar Patrick blijft ondanks alle uitdagingen beschikken over een onuitputtelijke gevatheid wat zich uit in vlijmscherpe dialogen, onder meer met het 'stemmetje in zijn hoofd'. Gedurende zijn hele leven worstelt Patrick met trauma's uit het verleden, zoals het misbruik door zijn vader en zijn heroïneverslaving. Lees hier meer over Patrick Melrose.

Patrick Melrose is vanaf maandag 25 juni wekelijks om 22.55 uur te zien op NPO 2.

Tags: misbruik, tv-serie, trauma, zelfdoding, npo, serie, dramaserie, jeugd, dood, benedict cumberbatch, moeder, vader, npo 2, vpro

ACTUELE VIDEO'S Meer video's »


ACTUEEL TV-NIEUWS Meer tv-nieuws »