Geschiedenisprogramma Hoop en wanhoop in het Midden-Oosten op NPO 2

Geschiedenisprogramma Hoop en wanhoop in het Midden-Oosten op NPO 2
Over vier sleutelmomenten in het verleden

Kijktip

De NTR zendt deze zomer een vierdelig tv-programma over vier sleutelmomenten in de geschiedenis van het Midden-Oosten uit. Op basis van archiefbeelden, deskundigen en ooggetuigen worden de historische gebeurtenissen behandeld in Hoop en wanhoop in het Midden-Oosten, een geschiedenis.

Door het verleden te belichten, hoopt de serie het Midden-Oosten dichterbij te brengen, simpele beelden te nuanceren en te verdiepen. "De geschiedenis zit immers in het DNA van de bevolking en speelt tot op de dag van vandaag een belangrijke rol", aldus de programmamakers. In vier afleveringen worden de volgende sleutelmomenten in beeld gebracht:

  • 18 juli: Europese grenzen - Arabische Opstand (1916)
  • 25 juli: Joodse grenzen - Stichting Israël (1948)
  • 1 augustus: Arabische grenzen - Suez-crisis (1956)
  • 8 augustus: Islamitische grenzen - Revolutie in Iran en bezetting van Mekka (1979)

Beeld van de opnames in Jordanië

Het programma maakt de grote historische en emotionele betekenis van de sleutelmomenten inzichtelijk en invoelbaar. De gebeurtenissen zijn symbolen geworden voor hoop, wanhoop, trots en frustratie. Lees hier meer over Hoop en wanhoop in het Midden-Oosten, een geschiedenis.

Hoop en wanhoop in het Midden-Oosten, een geschiedenis is vanaf woensdag 18 juli wekelijks om 21.15 uur te zien op NPO 2.

Tags: iran, crisis, revolutie, ooggetuige, midden-oosten, geschiedenis, opstand, bevolking, bezetting, suez, npo, mekka, tv-programma, deskundige, opnames, suez-crisis, npo 2, ntr, trots, frustratie

ACTUELE VIDEO'S Meer video's »


ACTUEEL TV-NIEUWS Meer tv-nieuws »