Zo doet de NOS verslag van de Tour de France 2018 op tv

Zo doet de NOS verslag van de Tour de France 2018 op tv
Liveverslag en praatprogramma's

Sport

Drie weken lang doet de NOS uitgebreid verslag van het grootste wielerevenement ter wereld, de Tour de France. Alle etappes worden live op tv en online uitgezonden. Daarnaast zijn er verschillende programma's waarin wordt teruggeblikt en nagesproken over de gebeurtenissen tijdens de Ronde van Frankrijk 2018.

Etappes live
Alle 21 etappes van de Tour de France 2018 zijn rechtstreeks te zien bij de NOS op NPO 1 en online via de livestream op NOS.nl. Meestal begint de live-uitzending om 14.10 uur. De etappes 1, 3, 10, 11, 12, 17, 20 en 21 worden volledig uitgezonden, van start tot finish. Dat zijn naast de eerste en de laatste etappe ook de twee tijdritten en de belangrijkste bergetappes. Het commentaar tijdens de etappes is, zoals vertrouwd, van Herbert Dijkstra en Maarten Ducrot.

Finishprogramma
Direct na afloop van de etappe blikt presentator Herman van der Zandt terug met een van de twee analisten, Danny Nelissen of Thijs Zonneveld. In dat programma worden de wielrenners ook direct na de etappe geïnterviewd.

Herman van der Zandt en Danny Nelissen

Sportjournaal
Meer terugblikken zijn er in het NOS Sportjournaal. Elke dag is er om 18.45 uur aandacht voor de Tour de France met het laatste nieuws, interviews en een samenvatting van de etappe van de dag.

De Avondetappe
Een uitgebreide analyse van de etappe wordt gegeven in het praatprogramma De Avondetappe. Net als in 2017 is presentatrice Dione de Graaff dagelijks rond 22.00 uur te zien met de talkshow op NPO 1. Ze ontvangt wisselend de NOS-wielerexperts Danny Nelissen, Thijs Zonneveld, Rob Harmeling, Henk Lubberding en Marijn de Vries. Daarnaast worden ook wielerfans en Frankrijkliefhebbers uitgenodigd. In de uitzending wordt geschakeld met Herman van der Zandt, die het verhaal van de dag vertelt.

De Avondetappe

Jan Janssen
Dit jaar is het precies vijftig jaar na de eerste Nederlandse Tour de France-winst van Jan Janssen in 1968. In elke uitzending van De Avondetappe wordt teruggeblikt op 'de dag van toen'.

De Tour de France 2018 is van zaterdag 7 juli tot en met zondag 29 juli rechtstreeks te zien bij de NOS op NPO 1 en NOS.nl. Lees en bekijk hier alles van de Tour de France.

Tags: frankrijk, live, nos, uitzending, finish, presentator, presentatrice, de avondetappe, rob harmeling, tour de france, ronde van frankrijk, maarten ducrot, henk lubberding, jan janssen, npo, dione de graaff, herbert dijkstra, tv-programma, thijs zonneveld, avondetappe, etappe, analyse, commentaar, danny nelissen, livestream, herman van der zandt, online, marijn de vries, npo 1, sportjournaal, live op tv, talkshow

ACTUELE VIDEO'S Meer video's »


ACTUEEL TV-NIEUWS Meer tv-nieuws »