Trouw-recensent vindt WK-analisten maar niks

Trouw-recensent vindt WK-analisten maar niks
'Niet vrolijk van Derksen en Schut'

Nieuws :

Geen enkel napraatprogramma over het WK voetbal heeft een gezellige toernooisfeer. Dat schijft Renate van der Bas in haar tv-resencie in Trouw. "Ik vind mijn draai niet met de tv-deskundigen", laat ze weten in haar column.

Geleuter
"Dacht ik bijvoorbeeld een zinderende Spanje-Rusland te hebben gezien - een nerveuze veld- en uitputtingsslag waardoor ik weer verliefd werd op voetbal - dan hoor je vanuit de NOS-studio waarom het niet om aan te zien was. Maandag op de Belg werd mijn oude goeroe Jan Mulder afgeserveerd als een oude van dagen, in een hakketak-gesprek vol trainersjargon. Zoek je je heil dan maar bij de analisten van RTL, dan loop je kans eerst een kwartier geleuter over orale seks te moeten aanhoren."

Saai
Van der Bas vindt dat VI Oranje Blijft Thuis "zichzelf noch de kijker serieus neemt, nu het zijn laatste weken bij RTL uitzit voordat het programma verhuist naar de nieuwe John de Mol-stal bij SBS." Op NPO 1 is het echter niet veel beter. Daar zou het juist te serieus zijn. "Henry Schut mag onder zijn T-shirt dan imposante spierbundels verbergen, zijn Studio Rusland is vaak slappe hap, met de bokkige Hugo Borst en de saaie Rafael van der Vaart op de bank. Ik krijg geen klik en heb het gevoel dat dit programma meer is bedoeld voor insiders en andere deskundigen, dan voor de gemiddelde voetbalkijker."

Lees ook: Angela de Jong vindt NOS Studio Rusland 'slaapverwekkend saai'

Jan Mulder
Over Jan Mulder als analist op de Vlaamse tv is Van der Bas wel enthousiast, "omdat Mulder uitstraalt én een geloofwaardige voetbaldeskundige te zijn én een tv-professional die weet dat wij onze tijd aan hem besteden en daarom de beleefdheid heeft om zijn ideeën op een spirituele en fatsoenlijke manier over te brengen." Na de wedstrijd van België was het maandag echter niet best. "Aan een tafel met twee trainers en een keeper kreeg Mulder ervan langs in een gesprek over het fenomeen omschakelingsvoetbal." Mulder noemde voetbal een eenvoudige sport. Van der Bas concludeert dan ook: "Voetbal eenvoudig? Na de wedstrijd wordt het knap ingewikkeld."

NOS Studio Rusland is elke speeldag om 19.15 en 22.05 uur te zien op NPO 1, VI Oranje Blijft Thuis is elke werkdag om 21.50 uur te zien op RTL 4. Bekijk hier de leukste fragmenten van de RTL 4-talkshow.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Trouw-recensent vindt WK-analisten maar niks of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV