Netflix-filmrecensie: Don't Breathe

Netflix-filmrecensie: Don't Breathe
Zenuwslopend kat-en-muisspel waarbij je snakt naar adem

Kijktip :

Vernieuwend is het niet, maar spannend is het wel. De thriller met horrorelementen, Don't Breathe. De antihelden Rocky, Alex en macho-man Money beroven huizen in Detroit, om zo lekker bij te verdienen. Het idee is om een oude oorlogsveteraan, die bovendien blind is, te beroven. Eenmaal binnen is nooit meer naar buiten, of toch? Lees hier de recensie van Don't Breathe.

Gids.tv kijkt als eerste alle nieuwe films in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze filmrecensies.

Big Money
Money heeft een plan waarmee hij zijn naam eer aan doet. Hij wil een oude man (Stephen Lang) beroven die na de aanrijding en dood van zijn dochter honderdduizenden dollars kreeg als schadevergoeding. Vooral Rocky droomt om samen met haar dochtertje het armoedige Detroit te verlaten, om een beter leven in het zonnige Californië te krijgen. Als ze aankomen bij het huis, hangt er een bizarre en enge sfeer, maar de brutale dieven hebben geen idee in welke dodelijke situatie ze terecht zijn gekomen.

:article:img

Beoordeling van Gids.tv
Deze bij vlagen extreem spannende thriller begint met een zeer langzaam shot over een vervallen woonwijk. Als de drie inbrekers binnen zijn in het oude huis, voelt dat gelijk als 'opgesloten zijn'. Met geniaal camerawerk voelt de sfeer beklemmend, waar schrikeffecten op de loer liggen. Vooral het eerste uur maakt indruk. De gelijkenis met Bad Samaritan (Lees hier de recensie) is sterk aanwezig. Maar dat mag de pret niet drukken, vooral als dan ook nog het licht uit gaat.

:article:img

Donker als de nacht
Er is een briljante scène als het licht uit gaat in de kelder van het huis. Met een camerazicht van nog geen meter, wordt de spanning naar een kookpunt gebracht. De bewoner is blind, maar nu de inbrekers ook. Op deze momenten is de spanning te snijden.

Minpunten?
Nu vraag je je misschien af, is er ook nog iets niet goed aan deze film? Het slot van de film is niet helemaal logisch en dat is toch een klein beetje jammer. Maar desondanks is Don't Breathe een thriller die je vastgrijpt en niet meer loslaat. De mensen met een tere ziel kunenn deze productie beter links laten liggen, want de film bevat soms best heftige scènes.

Cast
Naast Stephen Lang (Avatar) zijn ook Jane Levy (Frank and Cindy), Dylan Minnette (Prisoners) en Daniel Zovatto (Lady Bird) te zien in deze film. De regie is van Fede Alvares (Evil Dead).

Don't Breathe is vanaf 1 juli via deze link te zien op Netflix. Genre: Thriller, Horror. Tijdsduur: 98 minuten. Bekijk hier de trailer van de film.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV