NOS koopt uitzendrechten van alle duels van het Nederlands elftal

NOS koopt uitzendrechten van alle duels van het Nederlands elftal
Oefenwedstrijden van Veronica naar NPO

Sport

De NOS heeft de uitzendrechten van het Nederlands elftal voor de komende vier jaar gekocht. Alle duels, zowel de kwalificatieduels voor het EK 2020 en het WK 2022, als de oefenwedstrijden en duels in de Nations League, zijn te zien bij de NPO.

Talpa
Daarmee raakt Talpa TV het Nederlands elftal kwijt. De afgelopen jaren waren de oefenduels van Oranje te zien op SBS6 en later Veronica. Vanaf september zijn alle wedstrijden van het Nederlands elftal te zien bij de NOS. Ook de eindtoernooien in 2020 en 2022 worden volledig door de NOS uitgezonden. Het vrouwenvoetbal blijft wel bij Veronica te zien.

Verbinden
Algemeen directeur van de NOS, Gerard Timmer, zegt: "Oranje hoort bij de NOS, bij de publieke omroep. Sport in het algemeen en voetbal in het bijzonder is in staat mensen in alle geledingen van de samenleving te verbinden. Dat zien we ook deze weken weer met het WK."

Lees ook: NOS doet megabod op uitzendrechten Nederlands elftal

Komende wedstrijden
Op donderdag 6 september start Oranje het nieuwe seizoen met een oefeninterland tegen Peru. Daarna start de Nations League, een nieuwe landencompetitie van de UEFA. Nederland speelt daarin tussen september en november uit en thuis tegen Frankrijk en Duitsland. In oktober oefent Oranje tegen België. De EK-kwalificatiereeks begint vervolgens in maart 2019. Ook eventuele play-offs daarna zijn te zien bij de NOS.

Bekijk hier wat de VI-mannen van de loting van de Nations League vinden

Tags: voetbal, sport, nederland, oranje, nos, play-offs, nederlands elftal, omroep, publieke omroep, talpa, wk 2022, ek 2020, uefa, npo, verbinden, samenleving, veronica, sbs6, gerard timmer, nations league

ACTUELE VIDEO'S Meer video's »


ACTUEEL TV-NIEUWS Meer tv-nieuws »