Nieuw programma Professors op Pad gaat van start op de Veluwe

Nieuw programma Professors op Pad gaat van start op de Veluwe
Pieter van Vollenhoven trekt Nederlandse natuur in

Kijktip

De komende weken is de ontdekkingstocht van professors Pieter van Vollenhoven en Joop Schaminée door de Nederlandse natuur te zien in het nieuwe Omroep MAX-programma Professors op Pad.

Zandoorworm
De collega's en goede vrienden trekken de Nederlandse natuur in en gaan op ontdekkingsreis tussen dieren en planten. In de eerste aflevering gaan Van Vollenhoven en Schaminée naar de Veluwe. Daar neemt boswachter Laurens Jansen hen mee op pad. Ze gaan op zoek naar de zandoorworm, brengen een bezoekje aan de Schaapskooi op de Hoog Buurlose Heide en gaan naar een ideale uitkijkpost om edelherten te kunnen zien en fotograferen.

Overige locaties
In de overige afleveringen bezoeken de professors ook de Hollandse Duinen, Texel, de Biesbosch en de Drentsche Aa. Op de verschillende locaties leren ze over bijzondere planten en bekijken ze dieren, zoals grijze zeehonden, de visarend en bevers. Lees hier meer over Professors op Pad.

Professors op Pad is vanaf vrijdag 13 juli wekelijks om 21.15 uur te zien op NPO 2.

Tags: dieren, pieter van vollenhoven, natuur, planten, omroep, boswachter, texel, veluwe, biesbosch, duinen, npo, tv-programma, heide, collega, fotograferen, omroep max, visarend, npo 2

ACTUELE VIDEO'S Meer video's »


ACTUEEL TV-NIEUWS Meer tv-nieuws »