Astrid Joosten presenteert nieuwe taalquiz De S.P.E.L.-show

Astrid Joosten presenteert nieuwe taalquiz De S.P.E.L.-show
BN'ers spelen tegen onbekende Nederlanders

Nieuws :

De Nederlandse tv-zenders lijken deze zomer met meer nieuwe programma's dan ooit te komen. Begin augustus gaat een nieuwe taalquiz van start op NPO 1: De S.P.E.L.-show.

Panel
Astrid Joosten presenteert het spel waarin alles draait om de Nederlandse taal. In elke aflevering van De S.P.E.L.-show nemen drie bekende Nederlanders het op tegen een panel van 26 onbekende Nederlanders. Na drie rondes neemt de beste speler uit het panel het in de finale op tegen de beste speler onder de prominenten. De winnaar gaat naar huis met het zelf bij elkaar gespeelde geldbedrag.

Wekelijks spelen drie BN'ers de taalquiz

Leren en lachen
Astrid Joosten heeft het programma zelf ontwikkeld. Ze zegt daarover: "Een matige beheersing van de Nederlandse taal kan je bij een sollicitatie de baan kosten. Als je er goed in bent, ben je al in het voordeel. We zijn vaak veel van school vergeten. Daarom heb ik de leukste, leerzaamste en spannendste taalquiz van ons land ontwikkeld. Het hele gezin kan thuis meedoen. We leren en lachen in elke aflevering. En het mooiste is misschien wel dat elke week een onbekende Nederlander de kans heeft een bekende Nederlander te verslaan en er met de hoofdprijs vandoor te gaan na een zinderende finale!"

Lees ook: Volop nieuwe tv-programma's op NPO 1, 2 en 3 deze zomer

BN'ers
De bekende Nederlandsers in de eerste afleveringen zijn Loretta Schrijver, Olcay Gulsen en Arthur Japin (aflevering 1), Diederik Jekel, Gijs Staverman en Carolien Borgers (aflevering 2) en Anne-Marie Jung, Peter Heerschop en Freddy Tratlehner (aflevering 3). Lees hier meer over De S.P.E.L.-show.

De S.P.E.L.-show is vanaf donderdag 2 augustus wekelijks om 21.30 uur te zien op NPO 1.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Astrid Joosten presenteert nieuwe taalquiz De S.P.E.L.-show of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV