Top 10 blockbusters en classics uit de 80's

Top 10 blockbusters en classics uit de 80's
Big Trouble in Little China, Top Gun en veel meer

Kijktip :

De jaren tachtig waren belangrijke jaren voor de filmindustrie. Naast de blockbusters in de bioscoop, schoten de videotheken als paddestoelen uit de grond. Het huren van Betamax en VHS-videobanden was zeer populair. Anno 2018 is dat tijdperk volledig verdwenen: daarom volgt hier een top 10 van nostalgische jaren tachtig-films.

1. The Shining (1980)
Een Amerikaanse horrorfilm, geregisseerd door Stanley Kubrick. Het verhaal is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Stephen King uit 1977. Dat King spannende boeken schrijft, heeft hij hiermee dubbel en dwars bewezen. Dat in combinatie met Jack Nicholson als een doorgeslagen echtgenoot, is briljant. Bekijk hier de trailer van de film The Shining.

2.E.T. the Extra-Terrestrial (1982)
Wonderbaarlijk mooie film over een vriendschap tussen een buitenaards wezen en het jongetje Elliott. Van regisseur Steven Spielberg, een genie van een filmmaker. Voor de nieuwe generatie onder ons een absolute aanrader. Lees hier meer over E.T. the Extra-Terrestrial.

3. National Lampoon's Vacation (1983)
De film focust op een rampzalige roadtrip met de legendarische Clark Griswold (Chevy Chase). Een hilarische komedie om lekker in de vakantie sfeer te komen. Bekijk hier de trailer van National Lampoon's vacation.

4. The Neverending Story (1984)
Het fantasie-genre vierde zijn hoogtijdagen in de jaren tachtig. Met de soundtrack behaalde deze klassieker de nummer 1 in de Nederlandse top 40. Met held Atreyu en geluksdraak Falkor die het rijk Fantasia moeten redden van de ondergang. Lees hier meer over The Neverending Story.

5. Weird Science (1985)
Cultklassieker en komedie over twee jongens die het voor elkaar krijgen om via een computer de perfecte vrouw te creëren. Een uitvinding die nu nog steeds niet werkelijkheid is geworden. Bekijk hier de trailer van Weird Science.

6. Ferris Bueller's Day Off (1986)
Superleuke komedie over Ferris. Deze jongen heeft geen zin om naar school te gaan en is een meester in spijbelen. Als ze de auto (Ferrari) van de vader van zijn beste vriend willen lenen, gaat het helemaal mis. Lees hier meer over Ferris Bueller's Day Off.

7. Topgun (1986)
Sinds enige tijd is bekend dat deze straaljager-klassieker in de remake gaat met de orginele cast. Een blockbuster waarmee Tom Cruise keihard op de kaart werd gezet in Hollywood. Lees hier alles over Top Gun 2en bekijk hier de trailer van Top Gun.

8. Big Trouble in Little China (1986)
Een vrachtwagenchauffeur (Kurt Russell) moet het opnemen tegen demonen en geesten in Chinatown waar het offer van onsterfelijkheid de hoofdprijs is. Voor die tijd een leuke actiefilm vol fantasie. Bekijk hier de trailer van Big Trouble in Little China.

9. The Money Pit (1986)
Misschien niet een bekende film van Steven Spielberg, maar wel met een paar geweldige scènes van een landhuis dat op instorten staat. Leuke komedie met Tom Hanks en Shelley Long. Bekijk hier de trailer van The Money Pit.

10. Big (1988)
Tom Hanks schittert wederom in een geweldige komedie: Big. Een orgineel en leuk verhaal over een jongen die bij een wensmachine de wens uitspreekt om volwassen te zijn. Lees hier meer over de film Big.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze filmrecensies.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Top 10 blockbusters en classics uit de 80's of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier